1.5 C
București
joi, 1 decembrie 2022
AcasăEconomieEconomie internăSubvențiile pentru fermieri vor fi blocate dacă nu lucrează pământul

Subvențiile pentru fermieri vor fi blocate dacă nu lucrează pământul

Subvențiile pentru fermieri vor fi blocate dacă aceștia nu lucrează pământul, a anunțat, duminică, ministrul Agriculturii.

Adrian Chesnoiu, noul ministru, a declarat la postul de televiziune Digi24 că Ministerul Agriculturii va verifica beneficiarii de subvenții. Acelor fermieri care nu lucrează pământul, subvențiile le vor fi suspendate. Ministrul a lansat acest avertisment răspunzând la întrebarea primită de la un agricultor.

Pe de altă parte, ministrul Chesnoiu a recunoscut că, în PNRR, România are alocări zero pentru agricultură. Fostul ministru al Agriculturii, Adrian Oros, semnalase și el această problemă.

Subvențiile pentru fermieri vor fi blocate dacă nu sunt folosite

Ministrul Chesnoiu a precizat că are experiență în verificarea chestiunilor economice întrucât a lucrat mulți ani în activități de control.

Chesnoiu este deputat PSD și președinte al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților. Înainte să fie ministru, Adrian Chesnoiu a fost director general al AFIR (Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale). Potrivit CV-ului oficial, Adrian Chesnoiu a fost și ofițer specialist în investigarea fraudelor la Ministerul de Interne.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Lavrov face atacuri furibunde asupra Occidentului, NATO, OSCE și SUA

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov s-a lansat joi într-o serie de atacuri asupra Occidentului, NATO, OSCE şi SUA, dar nu l-a uitat nici...

Un pom de Crăciun al „invincibilității” urmează să fie instalat la Kiev

Un pom de Crăciun al „invincibilității” va fi instalat în capitala ucraineană Kiev. Bradul va avea o înălțime de 12 metri și va fi...

Alin Nica, anunț surpriză:”Avem sprijinul politic al Olandei pentru aderarea la spaţiul Schengen!

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica (PNL), care este şi preşedintele delegaţiei României la Comitetul European al Regiunilor, a transmis prin intermediul facebook că...
Ultima oră
Pe aceeași temă