24.6 C
București
marți, 28 iunie 2022
AcasăEconomieEconomie internăSemnați petiția pentru plafonarea prețului energiei

Semnați petiția pentru plafonarea prețului energiei

Semnați petiția pentru plafonarea prețului energiei, este îndemnul pe care-l lansează, pe internet, un senator PSD de Ilfov.

Petiția este online iar semnăturile vor fi înregistrate și depuse la Parlament, anunță senatorul Alfred Laurențiu Mihai.

„Proiectul reprezintă singura soluţie concretă care garantează – până la primăvară – menţinerea facturilor energetice ale tuturor consumatorilor casnici la un nivel suportabil”, afirmă inițiatorii.

Semnați petiția pentru plafonarea prețului energiei

Proiectul de lege prevede plafonarea prețurilor la electricitate și gaze la nivelul mediei ultimelor șase luni. Prețurile din facturile de energie electrică ar urma să fie reduse cu un procent de până la 43 la sută. Pe de altă parte, proiectul prevede subvenționarea a 50 la sută din scumpirea rezultată în facturile populației. Plafonul este stabilit la media prețurilor din perioada martie – septembrie 2021.

Aprobarea proiectului ar genera o scădere a prețurilor la o valoare care se menține pe întreaga durată a celor 6 luni de plafonare.

PSD solicitase chiar o dezbatere pe tema prețului energiei în Parlamentul European.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Consorțiul universităților de științe agricole, între imperativul digitalizării și al participării fizice la cursuri

Consorțiul românesc al universităților de științe agricole, reunit trei zile în București, a stabilit că digitalizarea este o nevoie imperativă a procesului de învățământ...

Parlamentul celebrează 25 de ani de Parteneriat strategic între România și SUA

Plenul Parlamentului se reuneşte astăzi de la ora 11:00, într-o şedinţă comună pentru aniversarea a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului strategic dintre...

Ambasadorul Marii Britanii s-a întâlnit cu liderul separatist din Transnistria

Ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova, Steven Fisher, s-a întâlnit cu liderul separatist din Transnistria, Vadim Krasnoselski. Întâlnirea a avut loc în orașul Tiraspol,...
Ultima oră
Pe aceeași temă