-1.2 C
București
duminică, 23 ianuarie 2022
AcasăEconomieEconomie internăSemnați petiția pentru plafonarea prețului energiei

Semnați petiția pentru plafonarea prețului energiei

Semnați petiția pentru plafonarea prețului energiei, este îndemnul pe care-l lansează, pe internet, un senator PSD de Ilfov.

Petiția este online iar semnăturile vor fi înregistrate și depuse la Parlament, anunță senatorul Alfred Laurențiu Mihai.

„Proiectul reprezintă singura soluţie concretă care garantează – până la primăvară – menţinerea facturilor energetice ale tuturor consumatorilor casnici la un nivel suportabil”, afirmă inițiatorii.

Semnați petiția pentru plafonarea prețului energiei

Proiectul de lege prevede plafonarea prețurilor la electricitate și gaze la nivelul mediei ultimelor șase luni. Prețurile din facturile de energie electrică ar urma să fie reduse cu un procent de până la 43 la sută. Pe de altă parte, proiectul prevede subvenționarea a 50 la sută din scumpirea rezultată în facturile populației. Plafonul este stabilit la media prețurilor din perioada martie – septembrie 2021.

Aprobarea proiectului ar genera o scădere a prețurilor la o valoare care se menține pe întreaga durată a celor 6 luni de plafonare.

PSD solicitase chiar o dezbatere pe tema prețului energiei în Parlamentul European.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:00:46

Premierul Noii Zeeland, Jacinda Ardern, și-a anulat nunta pe fondul noilor restricții

Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a anunțat duminică că și-a anulat nunta. Decizia a venit după ce au fost impuse noi restricții în întreaga...

A patra zi de grevă la STB. Doar 25% din parcul auto a ieșit pe traseu

Sute de şoferi refuză să iasă pe traseu, fiind a patra zi de grevă a angajaţilor STB. Transportul în comun din Capitală este afectat....
Ultima oră
Pe aceeași temă