-0.8 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022
AcasăEconomieScădere a activității TAROM la jumătate față de anul 2019

Scădere a activității TAROM la jumătate față de anul 2019

În această perioadă Compania Naţională de Transporturi Aeriene Ro­mâ­ne Tarom înregistrează o scădere a activității la jumătate faţă de nivelul înregistrat în perioada similară din 2019, transmit reprezentanţii companiei. Cauza principală a acestei scăderi a cererii este dată de cel de-al patrulea val al pandemiei prin care trece ţara noastră.

„În mod cert ne aşteptăm la o perioadă dificilă. Programul de iarnă a fost corelat cu potenţialul pieţei, dar şi cu caracteristicile destinaţiilor pe care le deservim, neluând în considerare scenariul anulării curselor“, declară pentru ZF Marius Popescu, purtător de cuvânt al companiei Tarom.

Capacitatea de zbor a TAROM în vară a fost de doar 60% faţă de sezonul din 2019, având un mix de curse charter şi zboruri regulate.

„Din nefericire încă ne confruntăm cu efectele pandemiei. Sperăm, totuşi, la o revenire a cererii spre 70% dintr-un an normal“, a mai adăugat Marius Popescu.

Cifră de afaceri cu care a încheiat anul 2020 TAROM a fost de 355 milioane lei, în scădere cu aproape 74% faţă de anul anterior, însă pierderile s-au majorat cu peste două ori mai mult, raportând pierderi de 439 milioane lei.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:01:14

O balenă cu cioc, eșuată în apele grecești, a fost salvată în ultimul moment

Mai multe persoane au încercat, vineri, să salveze o balenă cu cioc care a apărut în apele grecești, dar a eșuat în apropierea unei...

Cronologia nu înseamnă progres 

Astăzi, manierele, cultura, principiile morale au ajuns să formeze o recuzită la fel de ruginită și desuetă, precum armura cavalerului tristei figuri, în ochii celor care au căzut definitiv în gaura neagră a...
Ultima oră
Pe aceeași temă