26.2 C
București
vineri, 1 iulie 2022
AcasăEconomieEconomie internăRomânia pompează în turism. Anunțul premierului Ciucă

România pompează în turism. Anunțul premierului Ciucă

După ce industria HoReCa a fost una dintre cele mai afectate în pandemie, deși turismul este o sursă bună de atras bani la buget, premierul caută soluții atât pentru antreprenori, cât și pentru turism.

Măsuri luate pentru salvarea HoReCa

Premierul a anunțat că una dintre primele măsuri luate este aceea de scutire a taxelor pentru o perioadă de jumătate de an.

„Astfel, pentru sectorul HORECA, care se confruntă cu lipsă de lichiditate, s-a stabilit prelungirea măsurii privind scutirea de la plata impozitului specific datorat de operatorii economici pentru o perioadă de 180 de zile, calculată de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe. Concomitent, s-a prevăzut şi mecanismul de recalculare a impozitului specific datorat, în sensul scăderii acestei perioade de 180 de zile din totalul de 365 zile ale anului fiscal”, se arată în comunicat.

Eșalonarea datoriilor, o altă măsură luată de Guvern

„Se creează posibilitatea depunerii cererii de eşalonare şi de către debitorii aflaţi în procedura insolvenţei, condiţia fiind ca până la data emiterii deciziei de eşalonare aceştia să iasă din procedura de insolvenţă. Totodată, se creează posibilitatea acordării eşalonării la plată şi pentru sumele pentru care s-a stabilit răspunderea, potrivit legislaţiei privind insolvenţa şi/sau răspunderea solidară. Măsura este necesară pentru redresarea contribuabililor care se află în dificultate financiară, pentru care eşalonarea la plată reprezintă un real sprijin”, menţionează Guvernul.

O măsură nouă vine și în sprijinul celor care își suspendă activitatea pe o perioadă scurtă.

„Măsura are ca scop reducerea poverii administrative a contribuabililor care, în prezent, îşi menţin obligaţiile declarative sau pot obţine un regim de declarare derogatoriu dacă solicită, în cazul în care au înscrisă la registrul comerţului inactivitatea sau au suspendată activitatea (cum este cazul profesiilor libere)”, se mai spune în comunicat.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite
00:00:55

Președintele Xi Jinping sosește în Hong Kong pentru aniversarea predării coloniei de Marea Britanie Chinei

Președintele chinez Xi Jinping a sosit la Hong Kong joi (30 iunie) pentru evenimente ce țin de aniversarea a 25 de ani de când...

Parchetul European cere arestarea preventivă a 12 cetățeni români

Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi, cere arestarea preventivă a 12 cetățeni români, dintre care patru sunt funcționari publici. Această intenție este anunțată de...

Iohannis salută decizia lui Macron de a spori grupul de luptă de pe teritoriul României

Preşedintele Klaus Iohannis salută anunţul omologului francez, Emmanuel Macron, cu privire la disponibilitatea Franţei, ca naţiune-cadru, de a creşte la nivel de brigadă grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă