1.4 C
București
duminică, 16 ianuarie 2022
AcasăEconomieEconomie internăRiscul eliminării taxelor de pod de peste Dunăre. Ce spun drumarii

Riscul eliminării taxelor de pod de peste Dunăre. Ce spun drumarii

Cozile uriașe care se formează la casele de la podurile de peste Dunăre dau bătăi de cap șoferilor, chiar dacă taxele se pot plăti și online. Mulți se plâng și de sumele plătite. În acest caz, drumarii atrag atenția și spun că eliminarea taxelor este o decizie proastă.

Eliminarea taxelor ar putea lăsa nereparate drumurile

Pentru a repara și întreține întreaga rețea de drumuri naționale și autostrăzi este necesară o finanțare de aproximativ 8% din PIB-ul României. Sindicatul Drumarilor „Elie Radu”, care reprezintă interesele a 4.800 de salariați din totalul celor 7.000 ai C.N.A.I.R., trage un semnal de alarmă guvernanților pentru alocarea resurselor financiare necesare în vederea bunei desfășurări a activităților de reparare și întreținere a întregii rețea de DN-uri si Autostrăzi din Romania.

Anularea taxelor de trecere la Podurile Dunărene (Cernavodă – Fetești și Vadu Oii-Giurgeni) va distruge și mai mult transporturile.

,,Aducem la cunoștința opiniei publice, a parlamentarilor interesați și a tuturor factorilor decidenți că în anul 2020 din aceste taxe au fost încasate aproximativ 28 mil. euro, iar în perioada ianuarie – octombrie 2021 sumele încasate se ridică la circa 30 mil. euro. Aceste sume sunt fără TVA. Astfel, si BUGETUL CONSOLIDAT AL TARII AR PIERDE 19% DIN SUMELE DE BANI MENȚIONATE. Așadar, îi rugăm pe parlamentarii inițiatori (unul specialist în finanțe) să găsească resurse pentru golul rămas din eliminarea acestor taxe. Considerăm că factorii decidenți nu trebuie să fie de acord cu astfel de decizii până nu găsesc soluțiile alternative de finanțare pentru sectorul de drumuri. Reprezentanții sindicatului acuză atât conducerea C.N.A.I.R., cât și Ministerul Transporturilor, de lipsă de implicare în această problemă și lasă la voia politicienilor și a intereselor lor de partid soarta drumurilor naționale.„, spun sndicaliștii.

Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Blue Monday 2022. De ce 17 ianuarie este cea mai tristă zi din an

Blue Monday 2022 anul acesta pică pe 17 ianuarie. În general este socotită cea de-a treia zi de luni din an și este considerată...

Un tânăr de 16 ani s-a răsturnat cu mașina pe o cale ferată

Un adolescent în vârstă de 16 ani s-a răsturnat cu mașina pe o cale ferată, în zona localității Poieni, potrivit Monitorul de Cluj. „Accidentul s-a...
00:00:38

Opoziția din Marea Britanie: Premierul Johnson „a încălcat legea” și „a mințit”

Liderul Partidului Laburist de opoziție din Marea Britanie, Sir Keir Starmer, a declarat duminică, 16 ianuarie, că, prim-ministrul Boris Johnson a „încălcat legea” și...
Ultima oră
Pe aceeași temă