21.5 C
Bucharest
Thursday, 28 September 2023
HomeEconomieEconomie internăRezervele valutare ale BNR au scăzut. Câți bani are România în conturile...

Rezervele valutare ale BNR au scăzut. Câți bani are România în conturile din străinătate

Rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 53,082 miliarde de euro, la 31 mai 2023, în scădere cu 0,49%, faţă de 53.341 miliarde de euro la 30 aprilie 2023.

În cursul lunii au avut loc intrări de 1,801 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit la BNR, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor, alimentarea contului Comisiei Europene şi altele.

De asemenea, au avut loc ieşiri de 2,060 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit la BNR, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 6,110 miliarde euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 mai 2023 au fost de 59,192 miliarde euro, faţă de 59, 355 miliarde euro la 30 aprilie 2023.

Plăţile scadente în luna iunie 2023 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 121 milioane euro. 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Cazul 2 mai: Tatăl drogatului își vrea permisul înapoi

Aroganță maximă din partea lui Mihai Pascu, tatăl beizadelei drogate, care și-a cerut înapoi permisul de conducere după ce a lovit jurnaliștii cu...

Semnal de alarmă tras de medici despre COVID-19 la copiii mici – Dr. Mihai Craiu: „Avem ZILNIC zeci de sugari internați”

 Medicul Mihai Craiu avertizează că internările în rândul celor mici sunt în creștere în ultima perioadă. Acesta spune că virozele respiratorii asociate începerii...

FUE EUROPE, eveniment de excepție organizat la București. Cele mai noi tehnici de implant de păr

Timp de trei zile, la București, medici de renume participă la cea de-a 11-a întâlnire FUE EUROPE. O serie de conferințe și workshop-uri au...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies