21.1 C
București
vineri, 27 mai 2022
AcasăEconomieEconomie internăProgramul IMM Invest se prelungește șase luni. Ce beneficii va avea agricultura

Programul IMM Invest se prelungește șase luni. Ce beneficii va avea agricultura

Programul IMM Invest se prelungește șase luni, printr-o Ordonanță de Urgență aprobată de guvernul Ciucă.

Ordonanța a fost elaborată de Ministerul de Finanțe și a fost aprobată de Guvern la 28 decembrie 2021. Noul act normativ prelungește până la 30 iunie 2022 programul IMM Invest. Perioada în care poate fi efectuată plata grantului se prelungește până la 30 iunie 2023.

Ordonanța de Urgență prevede un plafon de garanții de stat pentru anul 2022 de 10 miliarde lei. Din suma totală, cinci miliarde lei sunt alocate subprogramului AGRO IMM INVEST.

Programul IMM Invest a fost prelungit de Guvernul României cu aprobarea Comisiei Europene.

IMM Invest include un ajutor de stat de peste două miliarde de lei

Bugetul schemei de ajutor de stat a fost majorat la 2,34 miliarde lei (473,90 milioane euro). Acest buget va fi repartizat către 48.726 de beneficiari, anunță un comunicat transmis de Ministerul Finanțelor.

Vor crește plafoanele reprezentând ajutor de stat în anumite domenii. Plafoanele sunt următoarele: 345.000 euro pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în sectorul pescuitului și acvaculturii, 290.000 euro pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole, 2.300.000 euro pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în sectorul alimentar, precum și în celelalte domenii de activitate.

Aceste sume reprezintă ajutor de stat de sprijinire a economiei în contextul pandemiei de Covid.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Statul român cumpără fabrica de zahăr de la Luduș

Statul român cumpără fabrica de zahăr de la Luduș, din județul Mureș. Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, a transmis, joi, câteva precizări...

Igor Dodon va sta în arest preventiv la domiciliu pentru 30 de zile

Fostul preşedinte al Republicii Moldova Igor Dodon a fost plasat joi în arest preventiv la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, anunţă...

Procurorii cer arestare preventivă pentru fostul președinte Igor Dodon

Procurorii din Republica Moldova cer arestare preventivă pentru fostul președinte Igor Dodon. Fostul șef de stat este acum reținut, pe termen de 72 de ore....
Ultima oră
Pe aceeași temă