15.6 C
București
vineri, 9 iunie 2023
AcasăEconomieEconomie internăPremierul Ciucă anunță o creștere a pensiilor cu 11%

Premierul Ciucă anunță o creștere a pensiilor cu 11%

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, luni, la finalul ședinței conducerii PNL, că este posibilă o majorare a pensiilor cu 11%, dar o decizie finală nu a fost luată, pentru că cifrele sunt încă verificate la Ministerul Muncii.

„Procentul cu care majorăm pensiile trebuie să fie acela cu care nu provocăm un deficit mai mare bugetului de strat. Ca atare, limita la care ne referim în acest moment este în jur de 11%, deocamdată analizăm, pentru am primit mai multe variante, noi trebuie să ne menținem la acele variante care sunt sustenabile. Ne-am ghidat după ceea ce pute face, ce ne putem permite, în concordanță cu bugetul.

PNL a venit inclusiv cu propunerea de scutire de taxe a pensiilor până în 3000 de lei. dar nu s-a întâmplat, pentru că ar produce efecte în lanț pe tot circuitul pensiilor.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă