29.9 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeEconomieEconomie internăPopa (BNR): Nu vom reveni curând la dobânzile mici de acum doi...

Popa (BNR): Nu vom reveni curând la dobânzile mici de acum doi ani

Nu vom reveni curând la dobânzile mici de acum doi ani, afirmă Cristian Popa, membru în consiliul de administrație al Băncii Naționale, în cadrul unei conferințe de specialitate la Sibiu.

Popa precizează că este în continuare nevoie de prudență, iar BNR nu a luat deocamdată în discuție o eventuală scădere a dobânzii de referință, care influențează costurile creditelor pe care le acordă băncile comerciale.

Deși am câștigat bătălii importante, iar alte victorii vor veni, cu siguranță, în acest an, nu pot spune că am câștigat întreg războiul împotriva inflației. Va continua și ar putea fi unul de durată – estimează Cristian Popa, citat de Știrile TVR.

Dacă în urmă cu un an, rata dobânzii de politică monetară era de 3,75%, în prezent este de 7%, menținută la acest nivel de la începutul anului, în condițiile unei temperări a ritmului de creștere a prețurilor. Rata anuală a inflației a fost însă și în aprilie destul de ridicată – peste 11%.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Monica Bîrlădeanu, declarație publică de dragoste. Cine este “omul cel mai mișto” pe care îl cunoaște?

Bîrlădeanu, care are de ceva vreme o relație cu medicul militar Valeriu Gheorghiță, devenit cunoscut din postura de coordonator al campaniei de vaccinare...
00:02:05

Rusia spune că luptătorii armeni din Karabakh încep să predea armele

Rusia a spus că luptătorii armeni din Nagorno Karabakh au început să renunțe la arme - în urma unei operațiuni militare a Azerbaidjanului. Luptătorii armeni...

Cea mai mare despăgubire acordată anul trecut de asigurători a fost de 1,13 milioane de lei

Cea mai mare despăgubire achitată anul trecut în baza unei asigurări facultative de locuință de către o companie membră UNSAR a fost de peste...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies