21.9 C
București
marți, 6 iunie 2023
AcasăEconomieEconomie internăPNRR, discutat de Cîțu cu un oficial european

PNRR, discutat de Cîțu cu un oficial european

„Şi eu, şi Manfred am spus foarte clar că România rămâne ancorată să facă toate reformele din PNRR şi nu este niciun fel de discuţie la nivel european despre o regândire a PNRR în acest moment. (…) Implementarea PNRR înseamnă bani pentru România şi dacă implementăm PNRR atunci, bineînţeles, acei bani vor suplini alte cheltuieli şi vom avea alte resurse.

Nu este nevoie de o optimizare a PNRR, este doar de implementare a PNRR şi atunci vor veni acei bani în România. Nu mai avem nevoie de alte resurse. Lucrurile sunt foarte simple. Sunt bani gratuiţi pe care îi primeşte România prin PNRR”, a precizat liderul liberal.

Manfred Weber a făcut de asemenea referire la Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, adăugând că Uniunea Europeană investeşte în viitor şi în procesul de recuperare de după perioada pandemică. El a adăugat că Grupul PPE susţine programul de reformă al României.

„Există două feţe ale monedei. Pe de o parte investiţii, asistenţă de la nivel european, fondul de solidaritate, iar pe de altă parte disponibilitatea de a face reformele necesare. Sunt foarte bucuros că partidul nostru se află în prima linie, pentru a susţine această agendă a reformelor, pentru o Românie modernă, pro-europeană şi competitivă”, a precizat Weber, conform agerpres.ro.

Urmărește România Liberă și pe TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Un nou cutremur cu magnitudinea 3,2 pe Richter, în județul Arad

Un nou cutremur, cu magnitudinea 3,2 pe Richter, s-a produs marţi seara, la ora locală 21:04, în Crişana, judeţul Arad, la aproximativ o jumătate...

Sfaturi pentru tratamentul dependenței de alcool

Persoanele dependente de alcool simt nevoia să consume alcool în mod frecvent și nu pot sub nici un fel de formă, să renunțe la...

Doi notari publici, trimişi în judecată pentru fals

Doi notari publici au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care sunt acuzaţi că ar fi eliberat certificate...
Ultima oră
Pe aceeași temă