5.6 C
București
joi, 2 decembrie 2021
AcasăEconomieEconomie internăPlățile cu cardul au crescut enorm în timpul pandemiei

Plățile cu cardul au crescut enorm în timpul pandemiei

Plățile cu cardul au crescut enorm în timpul pandemiei în România. Această informație este oferită de NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România.

NETOPIA Payments consemnează o creștere de 50 la sută a numărului de tranzacții online cu cardul în primele nouă luni din 2021. Creșterea se remarcă în comparație cu primele nouă luni din anul 2020.

Valoarea totală a plăților cu cardul a crescut cu circa 55 la sută.

În intervalul de referință, compania a procesat în medie 1,4 milioane de tranzacții digitale lunar.

Plățile cu cardul au crescut enorm

Produse și serviciile cel mai frecvent plătite cu cardul au fost utilitățile și retailul alimentar. S-au mai făcut plăți electronice importante în sectorul IT&C, în asigurări și pentru mobilă. Creșterea tranzacțiilor se suprapune și cu o creștere a prețurilor la unele dintre aceste produse sau servicii.

Cea mai aglomerată perioadă din punctul de vedere al volumului de tranzacții procesate a fost, în anul 2021, luna iulie.

„Observăm de la an la an o creștere a numărului de tranzacții online cu cardul, ceea ce arată că din ce în ce mai mulți români înțeleg rapiditatea și simplitatea procesului și adoptă acest obicei pentru plățile de zi cu zi, fie că plătesc pentru cumpărături sau utilități. De asemenea, în cazul comenzilor online vedem și un ușor avans al procentului plăților online versus plățile ramburs, fapt pentru care până la finalul anului estimăm că procentul de creștere de 50% a numărului de tranzacții digitale se va menține”, a declarat Antonio Eram, CEO și Fondator NETOPIA Payments.

68 la sută dintre plățile online sunt realizate de pe smartphone. 68 la sută din totalul tranzacțiilor procesate în primele nouă luni ale anului au fost realizate de pe dispozitive mobile. Doar 32 la sută dintre clienții finali au cumpărat de pe desktop.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Atria Urban Resort a vândut 75% din apartamentele construite în faza 2-a

Atria Urban Resort, complexul rezidenţial construit în vecinătatea Lacului Străuleşti, în baza parteneriatului dintre EVERGENT Investments - Cityring Property și dezvoltat de Cityring Development,...

Germania anunță carantină pentru nevaccinați

Germania anunță carantină pentru nevaccinați, în timp ce liderii politici ai țării continuă să susțină imunizarea obligatorie pentru a opri răspândirea Covid-19, transmite CNN. Potrivit...

Austria renunță la extinderea rețelei de autostrăzi

Austria a anunțat că renunță la mai multe proiecte de extindere a rețelei de autostrăzi. Ministrul austriac pentru protecţia climei, Leonore Gewessler, a spus...
Ultima oră
Pe aceeași temă