16.8 C
București
marți, 17 mai 2022
AcasăEconomieEconomie internăPlățile cu cardul au crescut enorm în timpul pandemiei

Plățile cu cardul au crescut enorm în timpul pandemiei

Plățile cu cardul au crescut enorm în timpul pandemiei în România. Această informație este oferită de NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România.

NETOPIA Payments consemnează o creștere de 50 la sută a numărului de tranzacții online cu cardul în primele nouă luni din 2021. Creșterea se remarcă în comparație cu primele nouă luni din anul 2020.

Valoarea totală a plăților cu cardul a crescut cu circa 55 la sută.

În intervalul de referință, compania a procesat în medie 1,4 milioane de tranzacții digitale lunar.

Plățile cu cardul au crescut enorm

Produse și serviciile cel mai frecvent plătite cu cardul au fost utilitățile și retailul alimentar. S-au mai făcut plăți electronice importante în sectorul IT&C, în asigurări și pentru mobilă. Creșterea tranzacțiilor se suprapune și cu o creștere a prețurilor la unele dintre aceste produse sau servicii.

Cea mai aglomerată perioadă din punctul de vedere al volumului de tranzacții procesate a fost, în anul 2021, luna iulie.

„Observăm de la an la an o creștere a numărului de tranzacții online cu cardul, ceea ce arată că din ce în ce mai mulți români înțeleg rapiditatea și simplitatea procesului și adoptă acest obicei pentru plățile de zi cu zi, fie că plătesc pentru cumpărături sau utilități. De asemenea, în cazul comenzilor online vedem și un ușor avans al procentului plăților online versus plățile ramburs, fapt pentru care până la finalul anului estimăm că procentul de creștere de 50% a numărului de tranzacții digitale se va menține”, a declarat Antonio Eram, CEO și Fondator NETOPIA Payments.

68 la sută dintre plățile online sunt realizate de pe smartphone. 68 la sută din totalul tranzacțiilor procesate în primele nouă luni ale anului au fost realizate de pe dispozitive mobile. Doar 32 la sută dintre clienții finali au cumpărat de pe desktop.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:00:41

Vicepreședintele SUA Kamala Harris sosește în Emiratele Arabe Unite(EAU) unde se întâlnește cu noul lider

Vicepreședintele SUA Kamala Harris și o delegație de înalți oficiali au sosit luni la Abu Dhabi pentru a-și oferi condoleanțele după moartea conducătorului din...

Zece persoane au fost ucise în bombardamente în orașul Severodonețk din estul Ucrainei

Cel puţin zece persoane au fost ucise în bombardamente ruse asupra oraşului Severodonețk, în estul Ucrainei, aproape înconjurat de forţele Moscovei, a anunţat luni...

Macron mută decisiv pentru alegerile parlamentare: Elisabeth Borne, noul premier al Franței

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a nominalizat-o pe Elisabeth Borne, actualul ministru al Muncii, pentru funcţia de premier, în contextul remanierii decise după scrutinul prezidenţial...
Ultima oră
Pe aceeași temă