7.4 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăEconomieEconomie internăO celebră companie își mută afacerile din Rusia în România

O celebră companie își mută afacerile din Rusia în România

O celebră companie din industria auto, Nokian, își mută afacerile din Rusia în România.

Nokian este o firmă din Finlanda, care producea anvelope în Finlanda și în Rusia. Cel mai recent, compania finlandeză a anunțat că și-a vândut capacitatea de producție din Rusia, în contextul sancțiunilor internaționale aplicate regimului Putin. În schimb, Nokian va construi o fabrică de anvelope în România, la Oradea. Viitoarea fabrică din România va asigura producția care se realiza, până acum, în Rusia.

Un element de noutate este că fabrica de la Oradea, care se construiește de la zero, va avea emisii nule de carbon.

Premierul Nicolae Ciucă a salutat intenția firmei din Finlanda de a construi o fabrică în România.

„România poate fi o destinație atrăgătoare pentru marii investitori, mai ales în această perioadă de puternice convulsii economice internaționale: Nokian, producătorul finlandez de anvelope, a anunțat astăzi că va investi 650 milioane euro într-o nouă fabrică, la Oradea. Potrivit proiectului, aici se vor crea aproximativ 500 de locuri de muncă și se vor produce anual 6 milioane de cauciucuri”, a anunțat premierul Ciucă într-un mesaj postat pe internet.

Șeful Executivului subliniază că România a fost aleasă dintre mai multe țări europene.

Afacerile din Rusia continuă cu succes în România

„Compania a analizat mai multe amplasamente din Europa și a ales România. În decizia finală a investitorului au contat forța de muncă de înaltă calificare, avantajele logistice ale zonei, dar și stabilitatea mediului de afaceri și regimul fiscal predictibil, obiective la care guvernul pe care îl conduc a lucrat încă din prima zi. În luna septembrie, am prezentat reprezentanților companiei, la Palatul Victoria, avantajele competiționale ale României și oportunitățile pe care le au aici investitorii străini, cu precădere cei care caută să relocheze centre de producție industrială”, a anunțat premierul Ciucă.

Potrivit presei locale, primele anvelope Nokian produse la Oradea vor ajunge pe piață în anul 2024.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Turcia a ratificat aderarea Finlandei la NATO

Parlamentul turc a ratificat în unanimitate joi seară aderarea Finlandei la NATO, care era blocată din mai anul trecut, la câteva zile după un...

Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe ministrul de Interne al Spaniei

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit joi, 30 martie 2023, la Palatul Cotroceni, pe ministrul de interne al Regatului Spaniei, Fernando Grande-Marlaska Gómez, aflat...
Ultima oră
Pe aceeași temă