1.4 C
București
duminică, 16 ianuarie 2022
AcasăEconomieEconomie internăMinistrul Justiției îndrumă procurorii să verifice facturi la energie

Ministrul Justiției îndrumă procurorii să verifice facturi la energie

Ministrul Justiției îndrumă procurorii să verifice facturi la energie, după ce au fost identificate facturi exagerat de mari.

Ministrul Cătălin Predoiu a oferit o explicație pe acest subiect la postul Antena 3, joi seară. Anterior, el trimisese o solicitare procurorului general de a dispune verificarea facturilor exagerate.

„În primul rând, aş dori să subliniez că ministrul Justiţiei are dreptul legal şi constituţional la astfel de îndrumări. În al doilea rând, aş dori să înţelegem exact ce efect ar putea avea o astfel de îndrumare şi cred că cel mai simplu ar fi să spunem ce efecte nu are o astfel de îndrumare, pentru că nu trebuie să ne închipuim că, de mâine, procurorii vor descinde la toţi operatorii din sistemul energetic şi vor lua la mână facturile. Nici vorbă de aşa ceva. Trebuie să ne gândim că procurorii vor derula operaţiuni specifice în legătură cu tranzacţii comerciale obişnuite, care se derulează indiferent la ce preţuri şi pe ce considerente economice. Dar ce înseamnă o astfel de îndrumare? Atunci când procurorii sunt sesizaţi sau au date certe să acorde prioritate acestor cauze”, a explicat ministrul Predoiu.

Facturi la energie mari, măsuri de compensare din partea statului

În chestiunea facturilor s-au pronunțat deja o serie de oficiali. Printre aceștia s-au numărat Florin Cîțu, Nicolae Ciucă și Virgil Popescu.

Președintele Senatului, Florin Cîțu, a promis modificări legislative care să ajute categoriile sociale vulnerabile. Premierul Ciucă a anunțat că persoanelor cu consum mic de energie li se va reduce cota TVA. Cota TVA redusă va fi de 5 la sută. Această reducere de TVA se va aplica de la 1 aprilie 2022.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cutremur puternic în Grecia, resimțit în Atena

Cutremur puternic în Grecia. Seismul a avut magnitudinea de 5,4 grade. Potrivit informațiilor, seismul a fost resimțit cu precădere în partea de nord a țării,...

Polițistul din Buzău care a mers la o prostituată în uniformă, reținut

Polițistul din Buzău care este anchetat după ce s-a dus în uniformă la o femeie pentru a întreţine relaţii sexuale contra cost, încercând să...

Scandal politic internațional. Președintele Serbiei afirmă că Djokovic a fost torturat în Australia

Un scandal politic internațional a pornit de la situația lui Djokovic în Australia. Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a declarat pentru BBC că Novak Djokovici...
Ultima oră
Pe aceeași temă