40.8 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăEconomieEconomie internăLiberalul Cîțu îi oferă social-democratului Ciolacu soluții pentru mărirea pensiilor

Liberalul Cîțu îi oferă social-democratului Ciolacu soluții pentru mărirea pensiilor

Florin Cîțu, fost președinte al PNL, îi oferă lui Marcel Ciolacu, președintele PSD, soluții pentru mărirea pensiilor în România.

Situația este paradoxală, întrucât de regulă partidele de stânga, nu cele de dreapta, insistă pentru creșterea pensiilor. Florin Cîțu, fost președinte al PNL și al Senatului, i-a scris lui Marcel Ciolacu un mesaj pe internet.

„Marcel Ciolacu, stai acasă! Pensiile pot să crească și cu 15% în 2023 și nu se depășește ținta de 9.4% din PIB stabilită în PNRR. Românii trebuie să știe că există spațiu pana în țintă dar lipsește apetitul psd-iștilor pentru reformă. Marcel Ciolacu ar face bine să stea acasă și să facă reformele din PNRR și nu să cheltuiască banii românilor pe călătorii la Bruxelles. Terminați cu propaganda / manipulările și treceți la muncă. În câteva luni trebuie să fie în vigoare legea care diminuează cheltuielile cu pensiile speciale iar la finalul trimestrului I din 2023 trebuie să fie în VIGOARE reforma pensiilor”, a precizat Florin Cîțu.

Soluții pentru mărirea pensiilor, fără a încălca angajamentele din PNRR

Mesajul fostul lider PNL a avut zeci de redistribuiri și de replici pe internet. Unele replici sunt însă ironice, făcând aluzie la promisiunile neîndeplinite ale partidelor.

„Când erau în tribună le măreau cu 40 %, când au întrat pe teren s a schimbat situația. Toate partidele politice fac la fel”, este una dintre replici.

La începutul anului 2022, ideea că pensiile pot fi mărite era exprimată și de senatoarea USR Anca Dragu. Este de remarcat că, la acel moment, USR se afla deja în Opoziție. În anii anteriori, când PSD era în Opoziție, social – democrații erau cei care cereau mărirea pensiilor.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă