4.2 C
București
sâmbătă, 4 februarie 2023
AcasăEconomieEconomie internăEuroins, despre ultimul raport al ASF legat de piața RCA

Euroins, despre ultimul raport al ASF legat de piața RCA

Euroins salută datele cuprinse în ultimul raport ASF publicat în data de 22 noiembrie, potrivit căruia, la sfârșitul lunii septembrie, concurența pe piața RCA se afla la cel mai ridicat nivel din ultimii ani, trei dintre companiile de asigurări având cote de piață de două cifre. 

“Această tendință este în concordanță cu planurile anunțate de conducerea Euroins încă de la începutul anului, respectiv de a-și diminua cota de piață pe segmentul RCA, care în prezent este cu 5 puncte procentuale mai mic față de aceeași perioadă a anului 2021”, precizează Euroins, într-un comunicat de presă remis cotidianului național “România liberă”.

Societatea de asigurări mai precizează: “Faptul că Euroins își menține poziția de lider pe segmentul RCA, rămânând în același timp consecvent angajamentului de a-și diversifica portofoliul de produse de asigurare. este o recunoaștere a efortului depus în fiecare zi în companie și o reflectare a dorinței de îmbunătățire a activității”.

În același timp, tot conform ultimelor date publicate oficial de ASF, compania a constituit peste 40% din toate rezervele de daune RCA de pe piață. Cu o cotă de 31% pe acest segment, rezervele sunt suficiente pentru a garanta plata la timp a cererilor de despăgubire. De la începutul anului 2022, s-au plătit daune în valoare de 1,3 miliarde lei, ceea ce reprezintă în medie 6,4 milioane lei pe zi.

“Suntem conștienți că există segmente ale operațiunilor noastre în care apar mereu provocări și în care ne putem îmbunătăți serviciile. Cu toate acestea, în acest moment, cu ajutorul infuziilor succesive de capital de anul trecut de la Grupul Euroins și de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, care ne-au permis să menținem compania stabilă și capabilă să se dezvolte, și cu un număr mare de clienți și parteneri din zona de brokeraj și service-uri auto care au ales să ne acorde încrederea lor în această perioadă, putem spune că strategia noastră este solidă și are rezultate foarte bune. La baza tuturor deciziilor echipei noastre stă clientul. Lucrăm în fiecare zi din dorința de a aduce asigurările mai aproape de sufletele românilor” a declarat Tanja Blatnik, CEO Euroins.

Euroins a ales să nu comenteze declarațiile tendențioase făcute de un număr extrem de redus de service-uri auto, în comparație cu sutele de service-uri auto cu care Euroins are parteneriate de succes și de lungă durată. Considerăm că în toate domeniile, asigurări sau reparații auto, concurența loială, bazată pe un raport corect calitate-preț, trebuie să fie încurajată și trebuie să se afle la baza desfășurării activității, fiind benefică în primul rând pentru consumatori, care pot avea, astfel, parte de servicii mai bune.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Mesajul Ministerului Sănătății cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului

Cancerul este o problemă de sănătate publică majoră care poate fi controlată dacă prevenţia, diagnosticul precoce şi accesul la terapie sunt nediscriminatorii pentru întreaga...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 346: SUA vor folosi fondurile confiscate de la un oligarh rus, pentru a ajuta Kievul

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a anunţat primul transfer al unor fonduri ruseşti confiscate, cu scopul de a ajuta Ucraina."Anunţ astăzi că am...

Mesajul Ministerului Sănătății cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului

Cancerul este o problemă de sănătate publică majoră care poate fi controlată dacă prevenţia, diagnosticul precoce şi accesul la terapie sunt nediscriminatorii pentru întreaga...
Ultima oră
Pe aceeași temă