30 C
Bucharest
Thursday, 21 September 2023
HomeEconomieEconomie internăCreșterile salariale din educație și alte sectoare se ridică la 4 miliarde...

Creșterile salariale din educație și alte sectoare se ridică la 4 miliarde de lei

Ministrul de Finanţe Adrian Câciu a anunţat, joi, că impactul bugetar, după creşterile salariale făcute în ultima lună în Educaţie şi alte sectoare, se ridică la 4 miliarde lei.

„ La acest moment, efortul pe care statul român îl face, şi am avut o anumită programare bugetară şi suntem într-o procedură de deficit excesiv, efortul total pe toate elementele de ajustare salarială pe care le avem şi nu numai în Educaţie, vorbesc şi celelelalte domenii la care s-a acţionat, inclusiv azi, dar şi revenirea sau ajungerea la grila din anexa 8 se ridică la 4 miliarde lei, pentru restul de ani de aici încolo. Deci la acest moment eu aş spune că ar trebui să aşteptăm finalul semestrului 1 ca evoluţie economică şi să se înfăptuiască ceea ce cerem instituţiilor cu atribuţii de colectare. Să se înfăptuiască şi alt lucru, pentru că nu numai din veniturile pe care le plătiţi dumneavoastră trebuie să vină aceste sume pe care să le punem la dispoziţia societăţii, dar şi din programele naţionale economice de multiplicare economică, de investiţii private”, a afirmat Adrian Câciu, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

Ministrul Finanţei a adăugat că „acei bani pe care noi i-am pus la dispoziţie la diverse ministere pentru programe care să ajungă în economie trebuie duşi cât mai rapid ca să asigure multiplicare economică, să asigure venituri suplimentare la buget şi atunci în partea a doua a anului vom avea această discuţie”.

„La acest moment acesta a fost maximul, a fost alături de negociatorii din partea Guvernului, punând la dispoziţie resursele pe care le-am găsit la acest moment”, a conchis Câciu.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

10 milioane de țigarete, ascunse printre dulciuri: percheziții de amploare în 6 județe la contrabandiști

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate...

Tânăr de 21 de ani, REȚINUT de poliție după ce a fost prins de șapte ori fără permis în ultimul an

 Polițiștii din cadrul Biroului Rutier, din Drobeta Turnu Severin au depistat, în trafic, un tânăr, de 21 de ani, din comuna Vlădaia, în...

Impact va beneficia, la BVB, de servicii Market Maker al Emitentului oferite de Raiffeisen

Impact Developer & Contractor, primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București, va beneficia, din data de 28 septembrie 2023, de servicii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies