25.3 C
Bucharest
Friday, 29 September 2023
HomeEconomieEconomie internăConsiliul Concurenței, învins în instanță. Cele trei companii de lactate amendate au...

Consiliul Concurenței, învins în instanță. Cele trei companii de lactate amendate au scăpat de amenzi

Referitor la sancțiunile anunțate de Consiliul Concurenței din România, companiile Albalact, Covalact și Dorna Lactate au formulat acțiuni în anulare și suspendare împotriva deciziilor pentru aplicarea amenzilor cominatorii, potrivit unui comunicat de presă al grupului Lactalis România transmis R.L.

Aceeași sursă mai preciză că, Curtea de Apel București a admis cererile de suspendare a deciziei privind amenzile cominatorii formulate de către Dorna Lactate si Covalact, dând astfel câștig de cauză companiilor. Al treilea dosar de suspendare aflat pe rolul Curții de Apel București va fi judecat în zilele care urmează.

Companiile Albalact, Covalact și Dorna Lactate au prezentat Consiliului Concurenței, în cadrul inspecției, toate documentele solicitate raportat la obiectul investigației și au facilitat accesul autorității la toate informațiile necesare conform solicitărilor inspectorilor de concurență.

În acest sens, societățile au acordat inspectorilor de concurență accesul la toate documentele și/sau corepondențele accesibile Societăților de la punctele de lucru și de la sediile inspectate, cu toată transparența și conduita pe deplin conformă care se impun în acest caz.

,,Apreciem că acordarea accesului la alte informații care nu aparțin și nu sunt în controlul societăților ce au făcut obiectul inspecției nu se află în sfera de competență juridică a companiilor noastre sau în limitele de competență ale autorităților naționale, cu atât mai mult când acestea vizează documente/corespondențe aflate în controlul unor societăți din afara României.

Este important de menționat că amenzile invocate de catre Consilul Concurenței nu au fost aplicate ca urmare a constatării de către Consiliul Concurentei a vreunei fapte anticoncurențiale săvârșite de vreuna dintre companii.

Continuăm să cooperăm pe deplin și transparent cu autoritățile în acest caz și ne vom conforma oricărei decizii finale a autorităților.”, mai notează compania.

Trei mari companii de lactate, amendate cu 3 milioane de euro

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Riscuri și beneficii ale coronarografiei: ce ar trebui să știe pacienții?

În acest articol vei descoperi un ghid cuprinzător care te va îndruma prin lumea complexă a coronarografiei. De la înțelegerea a ceea ce implică...

Drama copilului de 10 ani care merge la scoală cu adidașii lipiți cu super glue. Sfâșietor: Când copiii mănâncă în pauză, eu ies afară

"Toți din clasă mănâncă pufuleți, chipsuri, ce vor. Numai eu stau și mă uit..." - sunt mărturiile sfâșietoare ale lui Florin, un copil...

O femeie de 84 de ani riscă să scoată din buzunar 170.000 de euro pentru un accident cu 3 morți provocat de ea

Procesul unei bătrâne care are acum 84 de ani s-a terminat în primă instanţă, judecătorii hotărând aplicarea unei pedepse fără executare, luând în...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies