24 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăEconomieEconomie internăCoaliția discută măsuri de sprijin pentru populație în criza energiei

Coaliția discută măsuri de sprijin pentru populație în criza energiei

Liderii Coaliției de guvernare discută măsuri de sprijin pentru populație în criza energiei. Întâlnirea șefilor partidelor de la guvernare se desfășoară în dimineața zilei de marți, 22 februarie.

Conform unui comunicat difuzat de Guvernul României, premierul Nicolae Ciucă nu are în programul de marți o participare la această ședință. În schimb, premierul a condus, luni seară, o ședință pe tema energiei, la Palatul Victoria. Premierul și câțiva miniștri au discutat, luni seară, „măsuri guvernamentale pentru gestionarea efectelor creșterii prețurilor la energie și gaze naturale”.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a salutat atitudinea premierului Nicolae Ciucă (PNL).

„Am văzut prezentarea făcută succint de premierul Nicolae Ciucă şi mă bucur că aproape toate propunerile PSD făcute încă din luna ianuarie şi prezentate şi de purtătorul de cuvânt la sediul partidului, prezentate şi de noi în şedinţa de Coaliţie atunci când s-a decis să se vină cu ordonanţa de urgenţă pe lunile februarie şi martie, se vor regăsi în viitorul act normativ pe care o să îl propună Guvernul”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a precizat că, în ședința de marți a Coaliției, va fi prezentat și proiectul de act normativ pe care l-a elaborat Guvernul. Dacă premierul nu vine la ședința Coaliției, acest proiect va fi prezentat de ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Surse politice afirmă că PNL va propune prelungirea măsurilor de compensare pentru populație, pentru luna aprilie.

Aceste discuții se poartă după ce atât cetățenii cât și o serie de instituții publice au reclamat creșterea facturilor. Este vorba de facturile la energie electrică și la gaze naturale. La aceste produse s-au consemnat și foarte multe erori, pentru care au fost găsite vinovate firmele care au emis facturile. De asemenea, în România s-a consemnat creșterea prețurilor la benzină și motorină.

Criza energiei a dus la o moțiune împotriva ministrului Virgil Popescu

Ministrul Virgil Popescu a fost chiar ținta unei moțiuni simple pe tema prețului energiei. Moțiunea introdusă de USR a fost respinsă la vot în Parlament, la data de 9 februarie.

Anterior, la dezbaterea moțiunii s-a consemnat și un scandal între ministrul Virgil Popescu și deputatul George Simion. Copreședintele AUR l-a acuzat în Parlament pe ministrul Energiei că este „hoț”. În replică, Popescu i-a spus lui Simion că este „prost”.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

OUG privind plafonarea preţurilor la energie, în Parlament

Ordonanţa privind plafonarea şi compensarea preţurilor la energie va fi, săptămâna viitoare, din nou pe agenda Parlamentului. Proiectul de lege a suferit modificări importante...

LIVE UPDATE A început protestul AUR

Protestul organizat de AUR a început la ora 14 în Piața Universității, iar de la ora 15 oamenii de acolo vor pleca în marș...

Meci de fotbal cu final tragic: Peste 170 de persoane au murit

Un meci de fotbal a avut un deznodământ tragic, sâmbătă, în Indonezia, unde peste 170 de persoane şi-au pierdut viaţa, inclusiv doi poliţişti. Spiritele s-au...
Ultima oră
Pe aceeași temă