16.6 C
București
sâmbătă, 27 mai 2023
AcasăEconomieEconomie internăCîțu nu vrea să audă de un împrumut de la FMI -...

Cîțu nu vrea să audă de un împrumut de la FMI – VIDEO

În timp ce veniturile românilor sunt la limită, având în vedere avalanșa de scumpiri din ultimul an, șeful liberalilor, Florin Cîțu mizează pe oricare alte soluții, dar nu pe împrumut de la FMI.

Întrebat de jurnaliști despre eventualitatea în care România ar apela din nou la un eventual ajutor din partea Fondului Monetar Internațional, Cîțu exclude total această variantă.

„Nu știu exact. Ce pot să le spun românilor clar este că, atât timp cât Partidul Național Liberal va fi la guvernare, nu va exista un acord cu FMI. Am demonstrat că putem să ne finanțăm în cele mai complicate condiții. Nu vom accepta un acord cu FMI chiar dacă acesta se va face, și acolo trebuie să discutăm cu Banca Națională, Ministerul Finanțelor. Partidul Național Liberal nu susține un acord cu FMI”.

Deși urmează să mai primim alte tranșe de împrumuturi prin PNRR, Florin Cîțu recunoaște că buzunarele românilor sunt tot mai goale, iar singura soluție pe care o vede în acest moment este reducerea CAS cu 5 procente.

„Eu am spus de fiecare dată cui vrea să asculte că puterea de cumpărare a românilor este grav afectată în această perioadă, nu doar a celor din sectorul bugetar, și atunci singurul mod prin care putem astăzi să îi ajutăm pe toți românii este acela de a reduce contribuțiile cu cinci puncte procentuale. Astfel, imediat, dar imediat ar intra mai mulți bani în buzunarele românilor și aceștia ar putea să folosească banii pentru plata facturilor, pentru a consuma în continuare, pentru a economisi, pentru ce doresc ei. Pe noi ne interesează o măsură care să meargă pentru toți românii”, a explicat Florin Cîțu.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă