16.4 C
Bucharest
Monday, 29 May 2023
HomeEconomieEconomie internăCe spune premierul Ciucă despre creșterea taxelor și a impozitelor

Ce spune premierul Ciucă despre creșterea taxelor și a impozitelor

Premierul Nicolae Ciucă a făcut declarații cu privirea la introducerea impozitului progresiv. Premierul României a fost ferm spunând că anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare şi nu vom avea taxe noi.

Şeful Executivului a anunţat că ieri după amiază s-a stabilit, în cadrul coaliţiei, ca la nivelul Ministerului Finanţelor să se facă o analiză care ulterior va fi discutată cu reprezentanţii instituţiilor de specialitate, cu mediul de afaceri şi cu întregul mediu asociativ, prin care vor căuta ca prin măsurile luate să asigure o optimizare a mediului fiscal. Termenul pentru această analiză este de două săptămâni.

Premierul Ciucă face clarificări: Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare, nu vom avea taxe noi

”În discuțiile pe care le-am avut în cadrul coaliției, ieri după amiază am stabilit ca la nivelul Ministerului Finanțelor să avem o analiză care ulterior va fi discutată cu reprezentanții instituțiilor de specialitate, cu mediul de afaceri şi cu întregul mediu asociativ”, a spus premierul.

”Nu cred că în momentul de față trebuie să vorbim de taxe noi, de alte măsuri, în condiţiile în care vedem cu toţii care este contextul în care ne desfăşurăm activitatea”, a mai spus premierul, precizând că un anunț se va face după ce la Ministerul Finanţelor se vor finaliza aceste analize, potrivit news.ro.

”Vreau să fac o clarificare, anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare, nu vom avea taxe noi, pentru tot ceea ce avem de făcut în continuare, este să găsim acele soluţii pentru optimizarea fiscală”, a spus premierul, arătând că după ce a participat la un eveniment, alături de mediul de afaceri, nu putem discuta despre ”taxe care vin peste noapte şi să impacteze negativ asupra planurilor de business”.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă