17.7 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăEconomieEconomie internăAutostrada Moldovei, pe masa Guvernului. Câți bani sunt alocați - VIDEO

Autostrada Moldovei, pe masa Guvernului. Câți bani sunt alocați – VIDEO

Autostrada Moldovei face pași mici, dar avem garanția că va fi gata la un moment dat. Astăzi în ședința de Guvern au fost aprobate fonduri de 7 miliarde de lei.

Decizia luată în ședința de Guvern

„E vorba de proiectul pentru autostrada Moldovei. Aprobăm indicatorii tehnico-economici.  Valoarea totală e de peste 7 miliarde de lei. Fondurile o să fie asigurate din surse externe neramursabile”, a spus premierul Ciucă, în ședința de Guvern.

7,6 miliarde bani din PNRR pentru transporturi

România va aloca pentru transporturi cele mai multe fonduri din banii primiți prin PNRR. Din acești bani, România îşi propune să modernizeze 311 kilometri de cale ferată, să construiască linii noi de metrou la Bucucureşti şi Cluj Napoca să construiască 434 de kilometri de autostrada şi să facă reforme pentru transport sustenabil.

Ironia face ca în 2022 să fie prevăzuți 0 kilometri de autostradă gata, asta doar dacă Ministerul transporturilor Sorin Grindeanu va produce surpriza și va accelera o parte dintre lucrări.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite
00:00:39

ONU: Ignorarea crizei alimentare globale ar avea efecte „oribile”

Ignorarea crizei alimentare globale iminentă va avea consecințe „oribile”, a avertizat șeful alimentar al ONU marți (24 mai), avertizând că menținerea porturilor Ucrainei închise...

5 motive pentru care sa investesti in pantaloni casual dama

Cine nu are nevoie de o pereche de pantaloni casual, in care miscarea sa nu fie nicio problema, mai ales atunci cand ai multe...

România, pe ultimul loc în UE la vârsta între 25 şi 34 de ani cu studii superioare

Anul trecut, 41% din populaţia Uniunii Europene cu vârsta între 25 şi 34 de ani avea studii superioare complete, România fiind pe ultimul loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă