27.4 C
București
joi, 8 iunie 2023
AcasăEconomieEconomie internăAeroportul din Iași a recuperat traficul de dinainte de pandemie

Aeroportul din Iași a recuperat traficul de dinainte de pandemie

Traficul de persoane pe Aeroportul din Iași a ajuns, în luna august, la 90 la sută faţă de cel înregistrat înainte de pandemie, directorul aeroportului ieşean, Romeo Vatră, precizând că situaţia se redresează, iar cifrele sunt optimiste.

În luna august, au fost înregistraţi 116.390 de pasageri îmbarcaţi şi debarcaţi, ceea ce reprezintă 90 la sută din volumul de trafic din august 2019. Totodată, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, creşterea este dublă.

Conducerea aeroportului din Iaşi susţine că revenirea la nivelul de trafic din 2019 era preconizată abia pentru anul 2024, însă acest lucru se produce mult mai repede.

„Cifrele de trafic sunt optimiste, semn ca situaţia se redresează. Creşterea fluxului de pasageri în ultimele luni este determinată de reluarea treptată a rutelor mai vechi, venirea la Iaşi a două companii noi, Lufthansa şi Hisky, şi reluarea parteneriatului cu Blue Air. Evoluţia traficului în sezonul estival, cu precădere în luna august, a fost favorizată şi de operarea mai multor curse charter şi sezoniere spre şapte destinaţii de vacanţă din Grecia, Turcia, Cipru şi Egipt, care s-au bucurat de un grad de încărcare foarte bun încă de la primele zile de operare”, a declarat, miercuri, directorul interimar al Aeroportului Iaşi, Romeo Vatră.

El a precizat că în decembrie vor fi deschise noi rute externe pe aeroportul din Iaşi, către Madrid şi Dublin.

Totodată, Blue Air a anunţat recent că în primăvara anului viitor va redeschide baza aeriană de la Iaşi şi va introduce zboruri către cinci destinaţii.

Citește și: Închirierea unei nave care transportă containere a ajuns să coste cât 68 de mașini Ferrari

Cele mai citite

Șoigu afirmă că trupele sale au respins în cursul nopţii o ofensivă ucraineană în regiunea Zaporojie

Ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu, a declarat joi că trupele sale au respins în cursul nopţii o ofensivă ucraineană în regiunea Zaporojie, în...
00:00:24

Un atac cu cuțitul a rănit patru copii în orașul francez Annecy

Un cetățean sirian, cu statut legal de refugiat, într-un atac cu cuțitul, a rănit joi patru copii și un adult, într-un parc francez, a...
00:00:59

Locuitorii se resimt după un cutremur din vestul Haitiului

Un cutremur moderat a zguduit vestul Haitiului, dimineața devreme marți (6 iunie), ucigând cel puțin patru persoane și rănind alte zeci de persoane, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă