24.9 C
București
marți, 5 iulie 2022
AcasăEconomieEconomie internăA repornit Unitatea 1 la Cernavodă

A repornit Unitatea 1 la Cernavodă

A repornit Unitatea 1 la Cernavodă, în dimineața zilei de joi, 30 decembrie 2021.

Unitatea 1 fusese oprită cu o zi înainte, miercuri. Unitatea fusese oprită controlat în seara zilei de 29 decembrie, întrucât erau necesare lucrări de reparaţie la un paratrăsnet.

Nu este prima oprire controlată a centralei de la Cernavodă. O asemenea procedură avusese loc și în ianuarie 2021, tot pentru lucrări de reparații.

Centrala Nuclearo-Electrică (CNE) de la Cernavodă deține două reactoare (unități) identice. În mod normal, reactoarele 1 și 2 funcționează simultan. România poartă negocieri pentru construirea reactoarelor 3 și 4.

Separat, România colaborează cu SUA în domeniul tehnologiei nucleare civile. Este vorba de un proiect de instalare, pe teritoriul României, de reactoare nucleare mici, fabricate în Statele Unite. Viitoarele amplasamente ale reactoarelor nu au fost dezvăluite. Se știe însă că ele vor fi instalate în alte zone geografice, nu la Cernavodă.

Citiți România Liberă și pe Google News

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă