22.4 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăEconomieEconomie internă40% dintre angajatori spun că au mărit salariu în acest an

40% dintre angajatori spun că au mărit salariu în acest an

Aproximativ 40% dintre specialiștii în HR spun că firmele pe care le reprezintă au în plan să mărească salariul angajaților până la finalul anului cu aproximativ 5-10%, iar 32% au afirmat că vor să crească salariul cu 10-15%, potrivit unui sondaj realizat de Undelucram.ro în luna aprilie a acestui an.

În jur de 15% dintre recruiteri au spus că angajatorul va mări salariul cu maximum 5% în acest an. Sunt și angajați mai norocoși pentru care firma va crește salariul cu 15-25% (în jur de 5% dintre angajatori), iar 3,5% dintre respondenți mizează pe o majorare de peste 25%.

Aproximativ 5% dintre specialiștii în HR au declarat că firma pe care o reprezintă nu va mări salariul în acest an. 

Pentru acest sondaj au răspuns 819 experți în recrutare din domeniile IT&C, bănci&servicii financiare, retail, BPO&servicii, transport&logistică, producție industrială, automotive, educație, farma, HoReCa, construcții&imobiliare, sănătate.

Beneficiile cel mai des oferite de companii

Beneficiile cel mai des oferite sunt: bonurile de masă (58%), bonusuri și prime de performanță (35%), program de lucru flexibil sau lucru de acasă (34%), programe de training și acoperire costuri certificări profesionale (22%), abonament medical (11%), diferite activități de wellbeing – masaj, psihoterapie, cursuri pentru diferite hobby-uri (11%), asigurare medicală (10%), abonament la resursele unei biblioteci online sau offline (8%), decontare transport sau asigurare transport (8%), mai multe zile de concediu (6%), prime de vacanță (5%), pensie facultativă (4%).

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Avantajele echipamentelor TIG WIG pentru o sudură de calitate

Ce este sudura TIG WIG? Sudarea TIG WIG poate fi considerată cea mai precisă dintre toate procesele de sudare existente. În multe sectoare și industrii...
Ultima oră
Pe aceeași temă