Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

După 15 iulie, gradul de ocupare pe Litoral va ajunge la 95%

Prim-vicepreşedintele executiv al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoş Răducan, a declarat că, după data de 15 iulie, gradul de ocupare pe litoral va ajunge la 95 la sută, estimând că în această vară la malul mării vor sosi peste două milioane de turişti.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 02.07.2019 - 15:00

Dragoş Răducan a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că hotelierii aşteaptă anul acesta un număr record de turişti pe litoral, unul din motivele creşterii fiind voucherele de vacanţă.

"Anul acesta aşteptăm să fie un număr record de turişti pentru că s-a creat o impresie favorabilă despre turismul românesc de litoral şi mai ales pentru că avem acele vouchere de vacanţă, care sunt o infuzie de bani în bugetul personal al turiştilor, pentru că aceste vouchere de vacanţă au adus cu 20% mai mulţi turişti decât ar fi fost fără ele şi va fi un an deosebit de bun şi atunci trebuie să ne pregătim şi ne pregătim”, a afirmat Răducan.

 

Iunie a fost o lună de turism estival mai bună decât anul trecut

El a spus că luna iunie a fost mai bună decât cea de anul trecut, dar la începutul lunii iulie se înregistrează o scădere din cauza examenelor date de elevi în această perioadă.

"Niciodată gradul de ocupare nu este de 100%. Întotdeauna rămân camere şi orice hotelier care cunoaşte meserie îşi lasă două, trei camere pentru eventualele probleme care pot apărea. De asemenea, niciodată nu se vinde totul.

Ce am constatat? Că luna iunie a fost mai ocupată decât cea de anul trecut. Acum la început de iulie este o scădere a vânzărilor datorată examenelor pentru că litoralul românesc se adresează în general familiilor cu copii şi orice familie cu copii are cel puţin unul la şcoală.

 

Vârful de sezon, după 15 iulie

Şi atunci vârful de sezonul va începe undeva după 15 iulie, când gradul de ocupare va ajunge la 95%, dar niciodată nu spunem că nu mai sunt locuri de cazare, întotdeauna se găsesc locuri de cazare", a explicat prim-vicepreşedintele executiv al FPTR, citat de News.ro.

El a mai spus că aceste creşteri de tarife de la 1 iulie şi apoi de la 15 iulie pe litoral nu îi afectează pe cei care şi-au achiziţionat sejurul din timp, acele preţuri fiind valabile doar la recepţie, pentru cei care nu şi-au făcut rezervări cu mai multe luni în urmă.

"De asemenea, există nişte zvonuri şi nişte declaraţii în presă că explodează preţurile, nu este adevărat. Preţurile sunt aceleaşi fiecare an, cresc la 1 iulie şi după aceeea în jur de 15 iulie, cam cu 10% de fiecare dată şi afectează numai tariful de recepţie pentru turiştii care nu s-au orientat să îşi cumpere bilete cu ceva timp înainte.

Cei care şi-au cumpărat bilete din toamnă, din iarnă, din primăvară au beneficiat la tarife mici, de reduceri de până la 30%. Este prima dată când voucherele de vacanţă şi modificarea de mentalitate, de cumpărare a turiştilor români au dus la cumpărarea din timp cu tarife cu până la 30% mai ieftin”, a mai afirmat Dragoş Răducan.

Comentarii

loading...