21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieDragnea: Anul 2017 a fost foarte plin și tensionat dar programul de...

Dragnea: Anul 2017 a fost foarte plin și tensionat dar programul de guvernare a fost îndeplinit

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că 2017 a fost un an “foarte plin şi tensionat”, cu multe “răzbunări” şi “fumigene”, însă coaliţia majoritară a reuşit să pună în practică programul de guvernare, informează Agerpres.

“Un an foarte plin, foarte tensionat, mult prea tensionat, un an cu multe răzbunări, dar, în acelaşi timp, cu foarte mult zgomot şi cu foarte multe fumigene, dar, în acelaşi timp, s-a reuşit, împotriva tuturor acestor acţiuni, ca această coaliţie de guvernare, prin Guvernul său, să pună în practică ceea ce prevăzuse în program pentru 2017. Deci, sunt şi satisfacţii pentru că ceea ce am promis s-a realizat într-o mare măsură şi supărări pentru atmosfera din acest an care nu prea e o atmosferă propice pentru dezvoltarea statului român”, a răspuns Liviu Dragnea, întrebat cum caracterizează anul 2017.

Potrivit liderului PSD, actuala guvernare reuşeşte să încheie anul 2017 cu un deficit bugetar sub trei la sută.

“Reuşim să încheiem anul cu un deficit sub 3% în condiţiile în care ni se spune de o perioadă foarte mare că vom depăşi 3% şi că vom intra sub incidenţă. Am reuşit să adoptăm măsurile pe care le-am anunţat în campania electorală care să ducă la creşterea veniturilor populaţiei, am reuşit să gestionăm creşterea bugetului apărării la 2% din PIB şi asta a dat posibilitatea pentru MApN să încheie contracte foarte importante pentru sistemul nostru de apărare”, a adăugat Dragnea.

El a spus că anul se încheie în mod echilibrat.

“Toate previziunile negative pe care le-am primit aproape din toate părţile, începând cu preşedintele României, instituţii internaţionale, Opoziţie, alţi comentatori se pare că nu s-au adeverit şi încheiem anul într-un mod echilibrat şi respectând ceea ce ne-am angajat atunci când am fost în campania electorală şi când am adoptat programul de guvernare în Parlament”, a susţinut Dragnea.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...
Ultima oră
Pe aceeași temă