11.3 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Două modele de la Dacia primesc doar două stele din cinci la testele EuroNCAP

Organizația europeană EuroNCAP a anunțat rezultatele la cele mai recente teste de siguranță, printre mașinile testate fiind și două modele ale firmei Dacia.

Potrivit unui anunț postat pe internet la data de 14 aprilie 2021, cele mai noi modele testate de la Dacia au fost Dacia Sandero Stepway și Dacia Logan. Aceste două modele au obținut la testele de siguranță doar două stele din cele cinci stele maxim posibile.

Testele urmăresc protecția șoferilor, a pasagerilor din mașini și a pietonilor și au devenit, în ultimii ani, din ce în ce mai dure.

În cazul celor două modele românești, se pare că una dintre problemele depistate a fost lipsa camerelor video care urmăresc banda de circulație. Dacă aceste camere ar fi existat, Sandero și Logan ar fi putut atinge trei sau chiar patru stele.

În final, Sandero și Logan au primit calificative egale: 70 de puncte din 100 la protecția pasagerilor adulți, 72 din 100 la protecția pasagerilor copii, 41 la sută la protecția pietonilor și 42 la sută pentru sistemele de asistență a șoferului.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă