7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăEconomieDirectori DB şi-au comandat costume de 1.800 de dolari, după ce a...

Directori DB şi-au comandat costume de 1.800 de dolari, după ce a pus pe liber 18.000 de salariaţi

Zece cenţi de salariat concediat! Directorii şi-au comandat costume în valoare de 1.800 de dolari când banca a anunţat că va disponibiliza 18.000 de oameni de la filiale băncii germane din New York, Londra şi Tokyo. Doi croitori au fost fotografiaţi ieşind din biroul de la Londra al băncii.

Iniţial, bărbaţii au fost consideraţi angajaţi concediaţi. Ulterior, s-a descoperit că erau la birou pentru măsurători la realizarea unor costume de 1.800 de dolari, destinate unor persoane din conducerea instituţiei care şi-au păstrat locurile de muncă, în urma disponibilizării masive.

„Cei care au lăsat un croitor să vină aici într-o astfel de zi e lipsit de respect. În nici un caz un astfel de comportament nu corespunde valorilor noastre”, a declarat Sewing, într-un interviu pentru Handelsblatt.

Când a fost întrebat dacă vor exista consecinţe, Sewing a susţinut că şi-a sunat colegii implicaţi şi a discutat cu aceştia incidentul, spune Mediafax. Deutsche Bank a anunţat că va înceta să mai tranzacţioneze acţiuni şi va disponibiliza 18.000 de angajaţi.

Ultimele decizii ale băncii fac parte din cel mai recent plan de restructurare, menit să rezolve problema profitabilităţii cu care se confruntă instituţia. Deutsche Bank a încercat în trecut să concureze cu marile bănci americane de pe Wall Street. Planul a început odată cu achiziţia Bankers Trust, de la începutul anilor ’90.

DB, mare eşec

Planul băncii germane a fost de a deveni o mare putere pe plan global, însă a eşuat. Deutsche Bank a fost afectată de o serie de scandaluri legate de practicile comerciale din perioada premergătoare crizei financiare a subprimelor, care a aterizat în Europa în anul 2008. Banca a fost amendată în anul 2015 cu 2,5 miliarde de dolari pentru că a încercat să manipuleze ratele dobânzilor.

 

Deutsche Bank oferă personalului concediat un salariu pe o săptămână pentru fiecare an lucrat până la vârsta de 41 de ani, în timp ce lucrătorii mai în vârstă primesc salariul pe o săptămână și jumătate pentru fiecare an lucrat. Se spune că DB ar fi plătit anterior un salariu de o lună pentru fiecare an de serviciu.

Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă