Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Eurostat

Dintre țările UE, România are cel mai mic buget pentru asistență medicală

Doar 5,2 la sută din PIB alocă statul român pentru cheltuielile de asistență medicală, în condițiile în care În medie, în UE, cheltuielile medicale au reprezentat, în medie, 9,9 la sută pe an.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 06.04.2020 - 10:36

Doar 5,2 la sută din PIB a alocat România, pe an, pentru cheltuielile de asistență medicală, ceea ce reprezintă cel mai mic procent dintre toate statele membre UE, informează un raport publicat, la începutul lunii aprilie 2020, de Eurostat.

În medie, pe ansamblul Uniunii Europene, cheltuielile medicale au reprezentat circa 9,9 la sută din PIB în anul 2017.

Cele mai mari procente din PIB alocate pentru Sănătate, dintre țările UE, le-au avut Franța și Germania (11,3 la sută), urmate de Suedia (11 la sută).

Cu un procent foarte ridicat din PIB (12,4 la sută) este menționată și Elveția - cu precizarea că această țară nu face parte din UE.

Comentarii