10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieDespre seo si importanta sa in strategia noastra online

Despre seo si importanta sa in strategia noastra online

 

Chiar daca in ultima perioada au inceput sa apara tot mai multe voci in online care spun ca strategia SEO nu mai este chiar atat de importanta, adevarul este tocmai cel contrar – strategia SEO este mai importanta ca niciodata in aceste vremuri in care concurenta devine tot mai mare pe zi ce trece.

Ce inseamna SEO? Este un acronim aparut in anii ‘90 si care vine de la Search Engine Optimization – mai pe romaneste, optimizarea pentru motoarele de cautare. Trebuie scos in evidenta faptul ca este gresit sa folosim expresia „optimizare SEO” chiar daca in prezent majoritatea apeleaza la ea.

Optimizarea SEO poate fi la randul sau optimizare interna (on-site optimization), ea referindu-se in special la modul in care este structurat site-ul si sunt scrise articolele, si optimizare externa (off-site optimization) care depinde in mare masura de calitatea semnalelor care vin de la celelalte site-uri si retelele sociale. Am mai discutat pe blog-ul adrianbolocan.ro despre acest subiect asadar nu vom intra in mai multe detalii aici.

Este important sa integram SEO in strategia noastra online? Noi suntem de parere ca da, mai ales daca ai un buget mai mic si nu iti permiti sa aloci sume mari promovarii prin intermediul serviciilor AdWords si Facebook Ads. Pana la un anumit punct optimizarea pentru motoarele de cautare se poate face fara nici un ban, insa daca esti dispus sa investesti putin mai mult, treptat, o sa ajungi in primele pozitii din Google, ceea ce, in functie de nisa pe care activezi, poate cantari foarte mult in conversiile pe care le ai.

O alta componenta foarte importanta a partii de SEO a unui site sunt cuvintele cheie folosite. Trebuie mentionat chiar de la inceput faptul ca, de cele mai multe ori, lansarea unei campanii de SEO fara o cercetare amanuntita a cuvintelor cheie relevante site-ului sau afacerii respective poate reprezenta un esec direct din fasa.

 

Ca o concluzie de final, desi optimizarea pentru retelele de cautare este o parte integranta a strategiei de dezvoltare a unui site web, ba chiar una foarte importanta, nu trebuie sa cadem in extreme, ci sa incercam sa ne gandim si la vizitator / client. Trebuie in primul rand sa ii oferim lui o experienta de navigare care sa nu il alunge. Daca tu te gandesti la nevoile vizitatorilor site-ului tau, atunci motoarele de cautare vor observa acest lucru si te vor pozitiona tot mai sus in cautari.

 

Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă