6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieDegringolada Formularului 600 a produs efecte. Finanțele vor reducerea și unificarea unor...

Degringolada Formularului 600 a produs efecte. Finanțele vor reducerea și unificarea unor formulare

Ministerul Finanţelor Publice informează că pregăteşte un proiect de act normativ care va stabili un mecanism mai simplu de declarare şi plată a CAS şi CASS datorate de persoanele fizice, termenul preconizat pentru finalizarea noului mecanism fiind 1 martie 2018.

“În contextul prorogării termenului de depunere a Declaraţiei 600, la nivelul Ministerului Finanţelor Publice este în curs de elaborare un proiect de act normativ care să stabilească un mecanism mai simplu de declarare şi plată a CAS şi CASS datorate de persoanele fizice. Se are în vedere reducerea numărului de declaraţii depuse de persoanele fizice, prin unificarea unor formulare, ca un pas important în îndeplinirea obiectivelor prevăzute în Programul de Guvernare privind reducerea numărului de formulare solicitate de ANAF şi depunerea unui formular pe an pentru cei care au venituri din activităţi independente”, se spune într-un comunicat al MFP.

Proiectul de act normativ va face obiectul dezbaterii publice şi consultării cu categoriile de persoane fizice care au obligaţia plăţii CAS şi CASS, dă asigurări MFP.

Potrivit sursei citate, termenul preconizat pentru finalizarea noului mecanism este 1 martie 2018, astfel încât să se asigure timpul necesar pentru informarea persoanelor fizice cu privire la obligaţiile declarative şi de plată a contribuţiilor sociale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă