Defecțiune la Cernavodă. Nuclearelectrica a oprit controlat Unitatea 1

Nuclearelectrica, compania de stat ce operează centrala nucleară din Cernavodă, a anunţat duminică faptul că a oprit controlat Unitatea 1, din cauza unei defecţiuni.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

25.03.2018 - 15:24

”Nuclearelectrica SA anunţă ca Unitatea 1 a CNE Cernavoda a fost oprită controlat în dimineaţa zilei de 25 martie 2018, ora 09:20. Decizia de a opri controlat Unitatea 1 CNE Cernavoda a fost determinată de apariţia unui defect la unul dintre sistemele de proces ale centralei, iar acţionarea în conformitate cu proiectul centralei conduce la necesitatea opririi controlate”, se arată în comunicatul dat publicității.

Specialiştii centralei analizează cauza, iar Unitatea 1 va fi repornită imediat ce lucrările de remediere vor fi finalizate, potrivit companiei. ”Estimăm că oprirea va avea o durată de aproximativ 48 de ore. Lucrările de remediere nu vor avea niciun impact advers asupra personalului, populaţiei şi mediului înconjurător, acestea realizându-se în conformitate cu procedurile specifice ale centralei”, se arată în comunicat.

Nuclearelectrica estimează pentru acest an un profit net de 295,2 milioane lei, în scădere cu 3% faţă de cel de anul trecut, la venituri totale de 2,14 miliarde lei, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat de acţionari.

Comentarii