Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

De la 1 iunie expiră primele nume de domenii „.ro”

Registrul român de domenii „.ro”, RoTLD, anunţă joi că din 1 iunie expiră primele nume de domenii „.ro” înregistrate înainte de 1 martie 2013, pentru care deţinătorii dreptului de folosinţă nu au achitat la timp contravaloarea serviciului de mentenanţă anuală.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 31.05.2018 - 23:14

Domeniile înregistrate înainte de 1 martie 2013 vor fi programate la ştergere automată după 90 de zile. În această perioadă, domeniul respectiv este nefuncţional, iar pentru a deveni funcţional se poate efectua reînnoirea”, arată un comunicat al RoTLD.

Reprezentanţii RoTLD spun că reînnoirea domeniului poate fi efectuată pentru o perioadă de la 1 până la 10 ani.

„Serviciul de mentenanţă anuală este stabilită de partenerii RoTLD, ţinând cont că tariful practicat de Registrul RoTLD este de 6 euro/an, fără TVA - tariful oferit partenerilor acreditaţi ROTLD, iar serviciul de mentenanţă anuală nu se aplică retroactiv”, se menţionează în comunicat.

 
Registrul RoTLD precizează că sintagma „domenii cumpărate pe viaţă” nu a fost stipulată niciodată în contractul pentru înregistrarea numelor de domenii „.ro”, iar potrivit regulilor de înregistrare RoTLD, care pot fi găsite la adresa https://www.rotld.ro/reguli-de-inregistrare/, „înregistrarea unui nume de domeniu nu conferă decât dreptul de folosinţă asupra sa [...]”, arată comunicatul.

 
RoTLD a pus la dispoziţia deţinătorilor de nume de domenii „.ro” un instrument prin care pot obţine gratuit lista cu domeniile „.ro” ataşate unei adrese de e-mail şi perioada pentru care mai sunt valabile fără taxă.

Comentarii

loading...