Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

De ce nu e indicat să cumperi televizoare ieftine second hand, ci să apelezi la marii retaileri

Românii au, în medie, 2,5 televizoare acasă, în gospodărie, conform unui studiu realizat în acest an.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 06.12.2019 - 16:50

Dacă te gândești la cumpărarea unui nou televizor și, fie pentru că îl vei folosi ca al doilea sau al treilea televizor din casă, fie că vrei să mobilezi o locuință pe care o închiriezi, fie din alte motive, ai dori să te orientezi spre televizoare ieftine, probabil te-ai gândit, printre altele, și să apelezi la site-urile de anunțuri pentru produse la mâna a doua, indiferent care sunt aceste site-uri.

 

Televizoare ieftine - oferte emag.ro

Merită însă să cumperi televizoare ieftine second-hand? Acest lucru ar putea fi o soluție, doar dacă poți avea garanția că nu va trebui să schimbi televizorul cumpărat astfel în foarte puțin timp, pierzând astfel banii dați inițial. Știi bine, nu primești garanție pentru produsele cumpărate la mâna a doua, de pe internet. Și nu ai fi nici primul, nici ultimul care își ia țeapă cumpărând astfel de produse de la necunoscuți.

 

Televizoare ieftine - oferte emag.ro

Chiar și așa, cel mai bine ar fi să poți proba puțin televizorul, înainte de a-l cumpăra, să-l pornești și să-l oprești de mai multe ori, să asculți sunetul cu atenție, pentru a descoperi orice semn că televizorul ar putea avea o problemă de funcționare. Verifică și părțile exterioare, pentru a nu fi suferit lovituri sau crăpături care în timp ar putea afecta funcționarea televizorului.

Ceea ce nu vei putea face, însă, este verificarea televizorului pe dinăuntru, de aceea recomandabil ar fi să te orientezi spre televizoare ieftine noi atunci când vrei să-ți achiziționezi unul. Sau, cel puțin spre televizoare ieftine resigilate, de la marii retaileri online sau fizici. Cel puțin vei primi garanție pentru produsul cumpărat și vei avea măcar asigurarea că televizorul a fost verificat temeinic înainte de a fi repus în vânzare. Plus că vei putea să-l returnezi în termen de 30 de zile, dacă nu ți se pare că e ceea ce ai nevoie.


Televizoare ieftine - eMAG

În ziua de azi, ai o mulțime de variante pentru cumpărarea de televizoare ieftine, fără a fi nevoie, așadar, să apelezi la cele second-hand. Avansul tehnologic alert și continua apariție de noi și noi modele de televizoare, mai performante și mai sofisticate decât cele anterioare, fac ca prețul unui televizor nou, dar fabricat în urmă cu o generație sau două să scadă, odată cu apariția noilor modele.

În plus, marile magazine online îți oferă posibilitatea să-ți filtrezi rezultatele din multitudinea de oferte de televizoare ieftine. Pe emag, de exemplu, poți selecta prețul maxim până la care să-ți afișeze rezultatele. Acest preț maxim poate fi suma pe care o ai tu în buget.

Totodată, poți alege afișarea după un criteriu adițional: diagonala ecranului. Ai variantele ”sub 80 cm”, ”80-81 cm”, ”82-110 cm”, ”111-125 cm” și ”peste 125 cm”.

Totodată, poți adăuga un alt filtru: ”după tehnologie”. Astfel, ai de ales între variantele: ”Smart”, ”Wi-Fi”, ”Android”, ”Full HD” și ”4K”. Dacă vrei televizoare ieftine, însă, probabil nu vei căuta în ultimele două categorii.


Televizoare ieftine – eMAG.ro

Dacă nici așa nu ai găsit varianta dorită din categoria televizoare ieftine, îți rămâne, așa cum îți ziceam, opțiunea „resigilatelor”. Ai putea astfel chiar pune mâna pe un televizor dintr-un segment de preț mai mare decât bugetul tău, dar care, tocmai prin condiția sa de ”resigilat”, să fie ieftinit până a se încadra în suma alocată de tine pentru un nou televizor.

În plus, nu rata promoțiile și campaniile de reduceri ale marilor retaileri. În ziua de azi, concurența dintre retaileri face ca să nu existe lună în care să nu prinzi o campania de discount-uri destul de semnificative la diferite produse, printre care și televizoare ieftine. În general, pe final de an scad prețurile la televizoare, întrucât la începutul anului au loc marile târguri de tehnologie internaționale, la care sunt anunțate noile lansări și noile modele de televizoare, deci cele vechi trebuie să „elibereze” stocurile.

Comentarii