12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăEconomieDanemarca. Un transportator român a primit 34.000 de euro amendă

Danemarca. Un transportator român a primit 34.000 de euro amendă

Cabotajul ilegal şi detaşarea şoferilor se află în prim plan, însă nu se evită nici timpii de conducere şi odihnă. Sancţiunile sunt foarte grele, după cum arată cazul unui echipaj de şoferi amendaţi la mijlocul lui aprilie.

Un comunicat al poliţiei daneze din 28 aprilie 2020 arată că o patrulă a oprit un autotractor român în Tappernøje, deoarece nu plătise taxa aplicată vehiculelor comerciale. La volan se afla o femeie în vârstă de 22 de ani, iar alături un coleg de 32 de ani.

Verificarea obişnuită a tahografului a arătat că nici unul dintre cei doi şoferi nu respectaseră timpii de conducere şi de odihnă, pauzele zilnice fiind mult mai mici decât cele prevăzute de dreptul comunitar, explică Revista Tranzit.

Setul de încălcări a dus la amendă de 64.500 de coroane daneze (aproximativ 8.700 de euro) pentru unul dintre şoferi, cu interdicţia de a mai conduce vehicule grele în Danemarca pentru următoarele şase luni, iar celălalt a primit o amendă de 19.000 de coroane (aproximativ 2.550 de euro), cu interdicţia de a conduce camioane pe drumurile daneze timp de trei ani.

Însă cea mai gravă sancţiune financiară a fost adresată companiei de transport, care a trebuit să plătească 171.500 de coroane (aproximativ 23.000 de euro), tot pentru neplata taxei pentru două zile.

Pentru a lăsa vehiculul să îşi continue cursa, în ziua următoare verificării a fost plătită suma de 255.000 de coroane (peste 34.000 de euro).

Comunicatul poliţiei, citat de Trasporto Europa, precizează că echipajul primise anterior o altă amendă, de 7.000 de euro, în altă ţară UE.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă