19.8 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Dăncilă spune că guvernul ei continuă eforturile pentru a aduce Volkswagen în România

Viorica Dăncilă a făcut acest anunț la Arad, iar în acest context a lansat un nou atac la adresa președintelui Iohannis, pe care-l acuză că nu s-a implicat în sprijinirea acestor eforturi.

„Noi am făcut toate demersurile pentru a fi această investiţie la Arad şi continuăm aceste demersuri. Pot să vă spun că eu, în calitate de prim-ministru, am trimis o scrisoare cu toate facilităţile pentru ca această investiţie să aibă loc în România. Dar, aşa cum am spus şi înainte, pentru orice investiţie, pentru orice lucru bun pentru România, trebuie să existe un efort conjugat, din partea premierului, a preşedintelui, a tuturor factorilor decizionali. În timp ce noi trimiteam scrisori, în timp ce ministrul Radu Oprea a fost în Germania, a discutat pentru această investiţie în România, vedem că preşedintele României nu a făcut acest lucru, lucru de altfel demonstrat de scrisoarea pe care Grupul Popularilor Europeni a trimis-o către Volkswagen, în care a stipulat că ar fi mai bine ca această investiţie să fie în Bulgaria”, a susținut Viorica Dăncilă într-o conferință de presă ținută la Arad.

Viorica Dăncilă a spus că președintele Iohannis ar fi trebuit să aibă o discuție cu Manfred Weber, liderul Grupului Popularilor Europeni, pentru a-l convinge că România e mai potrivită decât Bulgaria pentru a găzdui o fabrică Volkswagen.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă