Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Daea: Crescătorii de animale vor primi subvenţiile restante

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, i-a asigurat joi pe crescătorii de animale şi procesatorii de carne prezenţi la Braşov, la conferinţa ''Industria cărnii la raft'', că vor primi subvenţiile restante din anii 2016 şi 2017 în perioada imediat următoare.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.04.2018 - 15:05

''La întâlnirea pe care am avut-o miercuri seara cu o parte din crescătorii de animale şi procesatorii de carne prezenţi la conferinţă, problema principală ridicată de ei a fost cea legată de subvenţii. Această problemă s-a rezolvat. Vor primi restanţele din 2016 şi 2017 pentru că este vorba despre bunăstarea animalelor. Au fost şi procese în instanţă pentru aceste restanţe, pentru că este un drept al lor. Problema s-a rezolvat şi sunt în situaţia de a şti că au aceste subvenţii'', a subliniat ministrul.

Continuarea programului de bunăstare a animalelor a însemnat modificarea Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) pe care l-a întocmit şi susţinut apoi la Comisia Europeană, precizat Daea.

''Suntem în ultima etapă de aprobare şi aici sunt lucruri pozitive, în sensul în care vom avea acceptul Comisiei Europene pentru a continua acest program'', a spus sursa citată.

Referitor la strategia privind creşterea bovinelor, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale s-a referit în primul rând la subvenţie, care este consistentă, în sensul că există sume importante pentru crescătorii de bovine, atât pentru cei care cresc taurinele pentru lapte, cât şi pentru carne, acompaniate evident cu un interes deosebit de a le acorda la timp.

''Este pentru prima dată în România când zootehnia a primit subvenţiile înainte de 1 ianuarie. (...) Am informaţii că la APIA vin din ce în ce mai mulţi crescători de animale şi depun cereri. Este un lucru care mă bucură. Acum cu un efectiv de un milion de vaci de lapte realizăm aceeaşi producţie ca în 1989. Ministerul face eforturi pentru a susţine programul de ameliorare a raselor atât cu fonduri cât şi cu consultanţă tehnică prin instituţiile abilitate'', a afirmat ministrul.

Petre Daea le-a spus celor prezenţi la conferinţă că Ministerul Agriculturii are în continuare în vedere două direcţii principale: susţinerea producţiei şi promovarea şi valorificarea producţiei.

''Obiectivul meu ca ministru este să urmăresc în fiecare zi şi să fac ceva încât lumea să beneficieze de un produs de calitate, bun, sănătos. Ştim că produsele noastre sunt cele mai bune şi trebuie să luptăm să ajungă pe raft", a punctat ministrul Daea.

Comentarii

loading...