14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieDacia vinde bine modele ieftine, nu de nișă

Dacia vinde bine modele ieftine, nu de nișă

Dacia traversează o perioadă foarte bună marcată de o creștere accelerată a vânzărilor, într-un ritm mai alert decât media europeană.

În primele 11 luni ale anului, constructorul român a înmatriculat peste 422.000 de unități în Uniunea Europeană, cu 12.3% mai mult decât în primele 11 luni ale anului precedent, iar cota de piață a ajuns astfel la 3%, în creștere de la 2.8%. În plus, producătorul de la Mioveni a prezentat deja noua generație Dacia Duster, după ce anterior a dezvăluit Sandero facelift și Logan facelift.

În acest context, oficialii Grupului Renault anticipează că vânzările Dacia vor crește în continuare, atât datorită împrospătării gamei de modele, cât și a interesului manifestat de clienți pentru mașini mai accesibile.

“Segmentul low-cost va crește semnificativ în Europa. Puterea de cumpărare este în mare parte constantă, dar costurile de producție cresc. Mulți oameni se vor îndrepta spre mașini mai ieftine”, afirmă Marc Suss, directorul programului Global Access din cadrul Renault, care include brandul Dacia.

Unul dintre trendurile industriei auto este extinderea gamei de modele prin lansarea unor vehicule foarte apropiate ca dimensiuni sau tehnologii sau atacarea unor nișe mai înguste. Totuși, Dacia nu va adopta o astfel de strategie. “Avem o gamă completă: Sandero, Logan, Logan MCV, Lodgy, Duster și Dokker. 6 modele. Nu vrem să adăugăm prea multe modele pentru că pierdem avantajul care ne permite să fim accesibili. Nu vom aborda nișe”, adaugă Suss.

Nu în ultimul rând, oficialul Renault admite că dezvoltarea unui brand precum Dacia, destinat unor modele accesibile, se dovedește dificilă inclusiv pentru marii constructori auto. “Anticipam că vom avea o concurență mai agresivă în prezent, dar adevărul este că nu este ușor. Sigur, suntem mulțumiți cu această situație. Unele companii au o cultură de afaceri care nu le permite să aibă costurile pe care le avem noi”, a încheiat Suss.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă