14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieDacia merge bine în Europa

Dacia merge bine în Europa

Datele sunt valabile pentru ţările Uniunii Europene şi cele ale Asociaţiei Europene a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat luna trecută la 46.968 unităţi, în creştere faţă de perioada similară din 2018 (43.852 vehicule).

Grupurile franceze Renault şi PSA Peugeot Citroen au raportat în august scăderi ale vânzărilor de 23,6% şi, respectiv, 5,4%, în timp ce grupul german Volkswagen AG a înregistrat un declin de 8%. Compania americană Ford şi grupul german Daimler AG au raportat luna trecută un avans al livrărilor de 1,7%, şi, respectiv, 22,1%.

În primele opt luni din acest an, livrările de autoturisme Dacia au înregistrat o creştere de 10% în Europa, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a urcat la 3,8%, de la 3,4% în perioada similară din 2018. Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat la 412.669 de unităţi, în creştere faţă de perioada ianuarie – august 2018 (325.014 vehicule).

Grupurile franceze Renault şi PSA Peugeot Citroen au raportat o scădere a vânzărilor de 4,9% şi, respectiv, 0,7%, în timp ce livrările companiei americane Ford şi ale grupului german Daimler au scăzut cu 5,2% şi, respectiv, 4,3%. Vânzările Daimler AG au urcat cu 3,3% în primele opt luni din acest an.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Cele mai citite

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă