Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Dacia: Afacerile au crescut anul trecut cu 11,45%

Cifra de afaceri a constructorului auto Dacia a crescut anul trecut, faţă de anul precedent, cu 11,45%, până la 23,1 miliarde lei (5,1 miliarde de euro), în condiţiile în care contribuţia exportului a crescut cu 10%, a anunţat luni directorul administrativ al companiei.

Share

Rl online 0 comentarii

14.05.2018 - 13:10

Contribuţia vânzărilor de autovehicule şi de componente auto la realizarea cifrei de afaceri a fost de 92% din totalul cifrei de afaceri, în creştere faţă de anul 2016, datorită unui mix de modele şi versiuni foarte bun şi vânzărilor la internaţional de componente, a explicat Liviu Bocşaru.

În plus, contribuţia exportului a crescut.

”În creştere cu 10% faţă de 2016. Vânzările în afara României (la export şi în Uniunea Europeană) ale vehiculelor şi ale componentelor auto rămân la un nivel ridicat în totalul vânzărilor Dacia (92,6%). Această evoluţie arată că vehiculele marca Dacia sunt foarte apreciate atât în Europa cât şi pe alte continente. Exportul este pentru noi o prioritate pentru că ne dorim să răspundem cât mai bine solicitărilor clienţilor noştri”, a afirmat Bocşaru.

În acelaşi timp, Bocşaru ansubliniat că, pentru orice uzină, este extrem de important să aibă şi o piaţă locală puternică, unde să vândă o parte din producţie. Totodată, rezultatul înainte de impozit al companiei a crescut anul trecut.

”În 2017, rezultatul înainte de impozit s-a ridicat la 550,5 milioane lei (120,5 milioane de euro), în creştere cu 9% faţă de 2016. (...) Pentru noi este foarte important ca profitul să vină din exploatare, pentru că aceasta arată rentabilitatea operaţiunilor curente şi că resursele companiei au fost utilizate eficient”, a afirmat Bocşaru.

În 2017, profitul din exploatare a urmat tendinţa cifrei de afaceri, fiind cu 57 milioane de lei mai mare decât cel din 2016, astfel că avansul afacerilor explică în cea mai mare parte această evoluţie favorabilă.

Totodată, valoarea totală a investiţiilor realizate de către Grupul Renault la Dacia este de aproximativ 2,3 miliarde euro din 2000 până la finalul anului 2017.

Comentarii

loading...