16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieCum organizezi eficient bugetul companiei in vremuri economice dificile

Cum organizezi eficient bugetul companiei in vremuri economice dificile

Aceasta perioada dificila din punct de vedere economic pune antreprenorii in situatia de a cauta cele mai eficiente abordari astfel incat sa poata ramane in continuare pe piata si sa nu inchida afacerile. In cele mai multe cazuri antreprenorii iau decizia de a reduce costurile cu angajatii si apeleaza la restructurarea de personal. Privita prin ochii specialistilor, aceasta abordare nu este cea mai fezabila pe termen mediu si lung pentru nici o companie.

In acest context platforma de cursuri de dezvoltare personala si dezvoltare profesionala Edugate vine in intampinarea antreprenorilor cu doua cursuri. Un curs abordeaza reducerea costurilor unei companii fara a fi nevoie de restructurarea de personal, iar un al doilea curs se concentreaza pe bugetarea companiei, in special pe bugetarea departamentului de resurse umane. Prin intermediul acestor doua cursuri Edugate isi doreste sa sprijine companiile in aceasta perioada dificila din punct de vedere economic.

Costuri mai mici fara restructurarea de personal
Pentru foarte multe companii situatiile de criza presupun reducerea costurilor. De foarte multe ori bugetul alocat personalului din cadrul companiilor reprezinta un procent semnificativ din costurile unei companii. Privind lucrurile din acest unghi, companiile apeleaza cel mai adesea la reducerea costurilor prin restructurarea de personal.

Desi o astfel de abordare poate fi eficienta in anumite situatii, specialistii in organizarea companiilor considera ca restructurarea de personal trebuie sa fie ultima optiune pentru a reduce costurile unei companii intr-o perioada economica dificila. Iar aceasta perspectiva este sustinuta de consecintele pe care le aduce restructurarea de personal.

Cu toate ca pe termen scurt cheltuielile cu personalul s-ar reduce prin diminuarea costurilor directe si indirecte cu angajatii, pe termen mediu si lung organizatia poate avea de suferit ca urmare a faptului ca angajatii care raman isi pot pierde din motivatie, pot deveni surmenati din perspectiva orelor suplimentare de munca sau pot sa isi piarda increderea in managementul companiei si sa caute locuri de munca mai sigure.

Pentru a invata cum poate o companie sa reduca costurile fara a apela la restructurarea posturilor din cadrul companiei, Edugate ofera un curs ce vine sa ofere informatii despre costurile cu angajatii, despre beneficiile financiare si non-financiare, dar si despre strategiile de reducere a costurilor pe termen scurt si mediu.

Optimizarea bugetului de resurse umane
In fiecare companie bugetul este un element cheie in desfasurarea activitatii si in atingerea obiectivelor. Stabilirea bugetului se face de obicei pentru un an de zile si vizeaza planul de actiune al unei companii pentru a prezenta obiectivele strategice sub forma unor costuri masurabile si venituri preconizate. Atunci cand bugetele sunt realizate corect, acestea sunt extrem de utile pentru atingerea obiectivelor in fiecare companie.

Bugetarea eficienta are in vedere nevoile si activitatile departamentului de resurse umane si presupune alinierea obiectivelor acestui departament cu obiectivele strategice ale companiei. Pentru a intelege exact ce inseamna bugetul si bugetarea in cadrul unei organizatii, dar si care este importanta acestora intr-o companie, Edugate propune un curs specializat in care bugetarea este explicata si prezentata pe intelesul tuturor.

In cadrul acestui curs cei de la Edugate vor evidentia rolul bugetarii, care sunt tipurile de bugetare si avantajele sau dezavantajele fiecarui tip de bugetare, metodele de estimare a costurilor, tipurile de cheltuieli cu resursa umana, dar si care sunt acei factori ce influenteaza cel mai mult costurile salariale din cadrul unei companii.

Ambele cursuri sunt sustinute de Anca Udroiu, specialist in domeniul compensatiilor si beneficiilor, dar si in optimizarea costurilor si realizarea bugetelor.

Cele mai citite

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...
Ultima oră
Pe aceeași temă