10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăEconomieCum își protejează companiile sănătatea angajaţilor

Cum își protejează companiile sănătatea angajaţilor

Companiile realizează, încă de câţiva ani, că bunăstarea şi sănătatea angajaţilor contează din ce în ce mai mult în performanțele acestora, dar și pentru bunul mers al companiei în ansamblu. Poate că vorbim despre o influenţă a sistemului american de lucru, însă beneficiile de diverse tipuri contează la fel de mult ca salariul în sine.

Prin beneficii, înţelegem tichete de masă ori de vacanţă, bonusuri de performanţă ori de fidelitate, sisteme de asigurare privată de sănătate, dar şi bunuri.

Două dintre modalitățile prin care companiile își apreciază și își fidelizează angajaţii și care au în vedere sănătatea acestora sunt livrarea de fructe și legume proaspete sau de mancare sănătoasă, gătită, la locul de muncă și pachetele de asigurări medicale private.

 

Asigurarea de sănătate pentru angajați – un beneficiu dar și o necesitate

Sănătatea angajaţilor este abordată sub forma unui beneficiu, dar şi ca necesitate, pentru bunul mers al companiei. Putem vorbi de planuri de asigurări private de sănătate gândite pe termen lung, astfel încât angajaţii să ai aibă posibilitatea să identifice și să-și trateze eventuale afecțiuni, încă din faze incipiente.

Pe termen lung, sănătatea angajaților poate fi menținută la standarde ridicate, prin variate modalități, de la promovarea unui stil de viață sănătos, până la asigurarea privată de sănătate, ce le oferă acces la consultații medicale, analize și investigații de specialitate ori de câte ori este nevoie .

Angajaţii sănătoşi sunt productivi, au un tonus bun şi o rată crescută a satisfacţiei, pentru că nu numai sănatatea lor, dar și a întregii familii poate fi protejată, prin asigurarea privată de sănătate la locul de muncă.

De asemenea, beneficiile extra-salariale cresc rata de retenţie a angajaţilor, mai ales acele beneficii care au în vedere posibilitatea unui mod de viață sănătos la locul de muncă, dar și accesul la servicii medicale pe care altfel aceștia nu și le-ar permite.

 

Asigurările private de sănătate Signal Iduna – beneficii pentru angajați și angajatori

Compania de asigurări Signal Iduna oferă asigurări private de sănătate. Pachetele de asigurări de sănătate pentru angajați sunt variate și pot să includă servicii medicale în ambulatoriu, precum consultații și analize de laborator, investigații medicale și tratamente, control anual preventiv, dar și zile de spitalizare și intervenții chirurgicale.

Avantajele asigurărilor de sănătate private Signal Iduna sunt gândite în egală măsură pentru angajați, dar și pentru angajatori.

Printre beneficiile oferite de asigurările private de sănătate Signal Entreprinse, se numără accesul angajaților la servicii medicale de top în cadrul clinicilor, policlinicilor și spitalelor private din România, în rețeaua Mediqa Net disponibilă asiguraților, posibilitatea de adaptare a pachetelor de asigurări la organigrama companiei, dar și posibilitatea de a avea pachete diferențiate, în funcție de statutul angajaților în companie. 

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă