11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieCum alegi cea mai buna casă de marcat? Ghid util

Cum alegi cea mai buna casă de marcat? Ghid util

Comerțul tradițional rămâne un pilon fără de care economia unei societăți ar cunoaște puternice dezechilibre. Chiar dacă nișa comerțului virtual este în plină ascensiune, există, cel puțin pentru moment, un număr considerabil de consumatori care preferă să-și achiziționeze bunurile sau serviciile de care au nevoie, în maniera clasică. Ca o consecință, datoria operatorilor economici  este să le confere clienților nu doar produse sau servicii, ci o experiență pozitivă, în ansamblu. Dotarea cu aparatură fiscală de calitate este un pas esențial în acest sens, astfel că astăzi discutăm despre alegerea casei de marcat, unul dintre cele mai importante echipamente fiscale.

Case de marcat electronice versus case de marcat digitale
 

În funcție de complexitatea afacerii, poți opta între case de marcat digitale și case de marcat electronice. În timp ce o casă de marcat electronică este o alegere mult mai potrivită deoarece permite o multitudine de funcții și oferă posibilitatea gestionării unui număr mai mare de articole. În plus, folosind o casă de marcat electronică ai posibilitatea de a conecta la aceasta și alte periferice de care, probabil, vei avea nevoie. Astfel, unui astfel de dispozitiv îi poți atașa cântare electronice, cititoare de carduri, scannere, imprimante, calculatoare, sertare cu bani etc.

Un alt avantaj pe care îl are o casă de marcat electronică este că permite efectuarea conexiunilor cu echipamentele suplimentare atașate prin diverse mijloace, printre care USB, modem GSM sau GPRS, Bluetooth, porturi R232, wireless sau LAN.

Dacă alegi pentru un echipament performant, poți chiar oferi clienților posibilitatea de a efectua tranzacții în mai multe tipuri de monede simultan (ex: RON și EURO).

Pe de altă parte, o casă de marcat digitală permite doar realizarea funcțiilor de bază și este potrivită pentru magazinele cu un singur punct de plată. Cel mai important avantaj pe care îl prezintă un astfel de echipament ține de facilitatea de manevrare.

Casă de marcat portabilă sau fixă?
Un alt criteriu pe care se bazează alegerea unei case de marcat fiscale se referă la gradul de portabilitate al echipamentului. Există modele de case de marcat fixe sau portabile, care se pretează unor nevoi diferite de business.

Casele de marcat portabile sunt acelea de care ai nevoie în cazul în care desfășori o activitate economică de tip comerț ambulant, dar poate fi potrivită și pentru un spațiu în care ai la dispoziție un spațiu redus pentru amenjarea punctelor de plată.

Casele de marcat fixe sunt cele mai populare echipamente fiscale utilizate în special în sediile fixe de firme, folosind atât pentru comercializarea bunurilor de consum, dar și pentru prestarea de servicii.

Indiferent de alegerile pe care le faci, casele de marcat trebuie conectate, mai nou, la serverele ANAF. Astfel, aceste echipamente se transformă în ”case de marcat cu jurnal electronic”, care înregistrează tranzacțiile efectuate chiar și atunci când conexiunea la Internet este întreruptă, transmițându-le, în mod automat, către serverele autorității fiscale. În plus, nu uita să alegi doar case de marcat omologate, de la dealeri autorizați pentru a le comercializa.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă