Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Cum a devenit o ţară membră a UE şi a NATO "spălătoria" de bani pentru rușii bogaţi

Letonia a lansat doar 85 de anchete privind operaţiuni de spălare de bani anul trecut, deşi băncile sale au sem­nalat 17.900 de tranzacţii suspecte, in­dică date ale Reauters, evidenţiind proble­mele pe care statul baltic le va avea în repararea reputaţiei sale serios afectate.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.03.2018 - 11:33

Premierul Maris Kucinskis s-a an­gajat să investească mai mult în moni­torizarea băncilor, după ce acuzaţiile formulate de SUA au dus la închiderea ABLV, a treia mare bancă a ţării.

Washingtonul, un important aliat militar al fostului stat sovietic, urmă­reşte îndeaproape cum Letonia în­cearcă să rezolve problema ope­raţiunilor de spălare de bani, multe dintre ele bănuindu-se că ar implica clienţi ruşi bogaţi.

Vierturs Burkans, aflat la şefia agenţiei letone pentru comba­terea spălării de bani de două decenii, ar avea nevoie de mai multe resurse pentru mo­nitorizarea băncilor, cât şi de reducerea numărului de dovezi ne­cesare pentru urmărirea în justiţie a suspecţilor.

Numărul tranzacţiilor neobişnuite sau suspecte din Letonia notificate la autorităţi este mult mai redus com­parativ cu Elveţia şi UE.

Comentarii

loading...