Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cum a afectat seceta producţia agricolă a Europei

Seceta prelungită din această vară a cauzat sectorului legumicol cele mai mari probleme din ultimii 40 de ani, fiind înregistrate scăderi mari ale producţiei de mazăre, fasole sau conopidă, a precizat Asociaţia Europeană a Procesatorilor de Fructe şi Legume.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

08.08.2018 - 15:45

Conform PROGEL, 2018 a fost al treilea an consecutiv în care producţia de mazăre şi fasole a fost afectată grav de climă. Producţia de fasole a scăzut cu minimum 20% şi cu maximum 50%, în funcţie de regiune.

În cazul mazării, gradul de afectare este de până la 50%, de asemenea în funcţie de regiune, în timp ce gradul de afectare al producţiei de ceapă este de minimum 15% şi de maximum 50%.

A mai fost afectată şi producţia de zucchini, spanac şi de conopidă, în unele regiuni fiind imposibilă recoltarea acestora. În plus, sunt anticipate producţii sub medie de varză şi praz, în cazul celei din urmă fiind, de asemenea, raportate situaţii în care recoltarea nu a fost posibilă.

Nu în ultimul rând, de suferit a avut şi sectorul legumelor la conservă şi al legumelor îngheţate, tocmai datorită problemelor de aprovizionare cu materie primă proaspată.

 
PROFEL, citată de Euractiv, a indicat că cele mai afectate ţări sunt Belgia, Franţa, Olanda, Polonia, Marea Britanie şi Germania. În aceste ţări, seceta a dus la secarea multor surse de apă şi la restricţionarea cantităţii de apă utilizată pentru irigaţii.

Comentarii

loading...