Cuc laudă un constructor român de autostradă

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că firma românească de la lotul 3 al Autostrăzii Transilvania, Biharia-Borş, "lucrează impecabil".

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 13.09.2019 - 18:12

"Am găsit un şantier ordonat, un şantier în care se lucrează noaptea. Constructorul a reuşit într-un termen record să ridice terasamentul de la autostradă, lucru de care sunt foarte mândru ca român, pentru că tot timpul se spunea că cei din Ungaria vor ajunge cu autostrada înaintea noastră la graniţă şi noi nu vom fi gata. Eu cred că s-ar putea să avem o surpriză şi chiar noi să fim gata înainte de a ajunge ei cu autostrada la graniţă. Constructorul lucrează impecabil", a declarat, pe şantierul Autostrăzii Sebeş-Turda, ministrul Transporturilor, care efectuase, cu o seară înainte, o vizită neanunţată pe şantierul lotului 3C3 Biharia-Borş.

Aflat în inspecţie pe şantierul Autostrăzii Sebeş-Turda, pe loturile 1 şi 2, unde constructorii sunt firme străine, Răzvan Cuc le-a transmis acestora că "ar trebui să înveţe", să li se împărtăşească "cheia succesului" de către antreprenorii români.

"Cred că am spus-o de nenumărare ori. Nu am făcut-o până acum, dar o voi face până la urmă. O să iau constructorii care nu reuşesc să se mobilizeze şi să găsească cheia succesului să termine lucrările aşa cum trebuie, în termenele contractuale şi în banii care li s-au alocat pe contract, să-i duc la şantierele de la Bacău, a lui Umbrărescu, a lui Trameco de la Biharia-Borş, să stăm un pic de vorbă şi să vedem cum unii reuşesc, fără claim-uri, în timp util, să-şi facă şi aprovizionarea cu agregate, şi cu material, ca să nu stea şi să aibă flux continuu. Şi trebuie să înveţe şi ei, că se pare că românii au cheia succesului şi alţii nu au cheia succesului şi atunci trebuie să le-o împărtăşim noi. E bine că au experienţă similară, că au construit în multe ţări foarte multe obiective, de infrastructură mare, autostrăzi, poduri, cale ferată, dar nu ştiu cum la noi s-au împotmolit", a susţinut Răzvan Cuc.

Ministrul a menţionat că, pe Centura Bacăului, stadiul fizic al lucrărilor este de peste 30% şi că, în următoarele două săptămâni, o să fie turnaţi şi primii kilometri de asfalt. "Antreprenorul îşi luase ca termen luna iunie-iulie să toarne primii kilometri de asfalt, dar ştiţi foarte bine că a fost un an ploios. Între 42 şi 48 de zile a plouat, nu s-a putut lucra la terasament pentru a se turna asfaltul. Dar, acum, vremea permite în ultima perioadă şi tocmai de-asta se lucrează într-un ritm alert", a spus Cuc. 

Comentarii