Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cu cât ne-au crescut salariile din 1990 și până azi

Față de ianuarie 1990, ne-au crescut salariile de peste 9.000 de ori, reiese din datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

18.05.2018 - 10:28

Coeficientul de creştere a câştigurilor salariale medii nete pe economie în luna martie 2018, faţă de ianuarie 1990, a fost de 9.159,89, iar comparativ cu luna februarie 1992 a fost de 2.126,29.

Coeficientul este adus la cunoştinţa consiliilor judeţene şi locale, primăriilor, societăţilor comerciale şi unităţilor specializate în vânzarea locuinţelor, în conformitate cu prevederile Legii 112/1995, referitoare la vânzarea/cumpărarea locuinţelor naţionalizate.

Potrivit prevederilor Legii 112/1995 - Legea caselor naţionalizate - valoarea despăgubirilor care se acordă foştilor proprietari şi moştenitorilor acestora, pentru apartamentele nerestituite în natură, precum şi preţul de vânzare, sunt actualizate prin intermediul unor coeficienţi care "nu pot fi mai mici decât coeficientul de creştere a veniturilor salariale medii pe economie".

Coeficientul de creştere a câştigurilor salariale medii nete pe economie este comunicat, de regulă, de INS în luna următoare trimestrului care s-a încheiat.

Citește totul despre:

#salarii #ins #statistică

Comentarii

loading...