23.1 C
Bucharest
Thursday, 28 September 2023
HomeEconomieCriza EnergeticăGazprom anunță că oprește livrarea de gaze către vestul Europei 

Gazprom anunță că oprește livrarea de gaze către vestul Europei 

Gigantul energetic rus Gazprom a anunțat joi că nu va mai putea exporta gaz prin Polonia către vestul Europei, prin conducta Yamal-Europa, după ce Moscova a impus sancțiuni împotriva firmei care deține și exploatează secțiunea poloneză a gazoductului, potrivit Reuters.

„A fost instituită o interdicție a tranzacțiilor și plăților către entitățile sancționate. Pentru Gazprom, aceasta înseamnă o interdicție a utilizării unei conducte de gaz deținută de EuRoPol GAZ pentru a transporta gazul rusesc prin Polonia”, a precizat Gazprom într-un comunicat.

Rusia a impus sancțiuni miercuri seara în principal filialelor europene ale Gazprom, inclusiv Gazprom Germania.

De asemenea, a impus sancțiuni împotriva firmei poloneze care deține și operează gazoductul Yamal-Europa în Polonia, prin care este transportat gazul rusesc în Europa.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Cardiologul groazei. Medicul Dan Tesloianu divortează. Averea uriașă pe care o are de împărțit cu fosta soție

Lucrurile nu sunt deloc simple, și asta deoarece cei doi vor avea de împărțit o casă de 200 mp construită în 2005 în...

Legăturile dintre longevitate și nutriție. 8 reguli de aur care te vor ajuta să treci de 100 de ani

Dacă te întrebi ce poți face pentru a trăi și nu oricum, ci bucurându-te de o viață fără probleme de sănătate, află că...

Sfidare maximă: Salariul minim, mai mare doar cu 83 de lei

CÂȚI BANI PRIMESC ROMÂNII DUPĂ MAJORAREA SALARIULUI MINIMoctombrie: 3.300 lei300 lei creștere brută - 83 lei se duc la angajat- 217 lei se duc...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies