Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cresc creditele neperformante din cauza coronavirusului

Băncile europene se pregăteasc pentru creşterea creditelor neperformante din cauza crizei coronavirusului.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

22.04.2020 - 11:56

Analiştii anticipează că vor anunţa constituirea unor provizioane de ordinul miliardelor şi revizuirea profiturilor, atunci când vor raporta rezultatele trimestriale, în următoarele două săptămâni, transmite Reuters, via News.ro.

Băncile erau deja sub presiune înainte de criză, din cauza costurilor ridicate, rentabilităţii reduse şi a necesităţii de a înnoi tehnologia învechită. Fuziunile, care ar fi putut rezolva aceste probleme, au fost dificil de realizat din cauza piedicilor existente la nivel naţional.

Cele mai mari bănci din SUA, care au început deja raportările financiare aferente primului trimestru, au alocat 25 miliarde de dolari drept provizioane pentru pierderile generate de creditele neperformante în primul trimestru, ridicând întrebări dacă băncile europene le vor urma exemplul.

În ultimele 30 de zile, analiştii şi-au revizuit în creştere cu aproape 130% aşteptările privind provizioanele pentru pierderile provocate de împrumuturi în 2020 ale celor mai importante bănci din Europa, potrivit unei analize Reuters a datelor firmei Refinitiv.

În acelaşi timp, analiştii au redus cu mai mult de 40% prognozele de profit anual pentru aceste bănci, între care se află instituţii financiare globale precum HSBC, BNP Paribas şi Deutsche Bank.

Comentarii

loading...