25.8 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Corporatiştii au nevoie de încredere în companii

Investitorii folosesc informațiile nefinanciare în procesul decizional, spun 74% dintre respondenții unui sondaj, iar 60% nu au aceeași încredere în calitatea datelor financiare generate de inteligența artificială, precum în cea a datelor livrate de sistemele financiare tradiționale, ceea ce dovedeşte o doză de conservatorism, faţă de ultimele trenduri.

Concluziile studiului subliniază îngrijorările legate de progresul înregistrat în dezvoltarea încrederii în analiza de date și în inteligența artificială.

„Liderii financiari actuali recunosc că o cultură dezechilibrată reprezintă un pericol real pentru valoarea organizațiilor.” Adrian Bunea, EY România

Majoritatea liderilor financiari (79%) spune că dețin în prezent datele necesare, ce pot oferi investitorilor informațiile dorite, dar numai 37% au și raportat indicatori-cheie de performanță cuantificabili în domeniu, potrivit Studiului global privind procesul de raportare al companiilor, realizat de EY Financial Accounting Advisory Services (FAAS).

„Cultura organizațională a fost considerată în mod tradițional ceva care este dificil de definit, însă liderii financiari actuali recunosc că o cultură organizațională sănătoasă este esențială pentru creșterea valorii și că o cultură dezechilibrată reprezintă un pericol real pentru valoarea organizațiilor”, spune Adrian Bunea, de la EY România.

 

Consecvenţă

Pe de altă parte, „liderii financiari sunt conștienți că reorientarea atenției investitorilor asupra culturii organizaționale presupune reformarea raportărilor corporative, astfel ca acestea să se concentreze mai mult pe valoarea pe termen lung”, a declarat Peter Wollmert, coordonator FAAS EY Global și EY EMEIA.

Nemaifiind considerată un aspect cu o contribuție minoră la valoarea organizațiilor, 83% dintre respondenți spun că o cultură organizațională sănătoasă, în care valorile sau comportamentele sunt adoptate consecvent, e esențială pentru construirea încrederii, iar 82% declară că aceasta ajută la diminuarea riscurilor.

„Dar, în pofida recunoașterii acestui lucru, ceea ce vedem e o lipsă de inițiativă în transformarea acestei nevoi în realitate”, a afirmat Wollmert.

Ultima oră
Pe aceeași temă